Ducele și ducesa de Sussex li se cere să-și părăsească locuința din Marea Britanie

01 Mar 2023
Ducele și ducesa de Sussex li se cere să-și părăsească locuința din Marea Britanie

Ducele și ducesa de Sussex au fost rugați de familia regală să-și elibereze casa din Marea Britanie, Frogmore Cottage. Un purtător de cuvânt al lui Harry și Meghan a spus că a fost făcută o cerere în care cuplului i s-a cerut să renunțe la casa de țară din secolul al XVII-lea, care este aproape de Castelul Windsor din Berkshire, conform The Guardian.

S-a raportat că mutarea, care ar putea fi privită ca fiind antagonistă la câteva săptămâni după lansarea autobiografiei lui Harry Spare, a fost sancționată de regele Charles.

Purtătorul de cuvânt al familiei Sussex a spus: „Putem confirma că ducelui și ducesei de Sussex au fost rugați să-și elibereze reședința de la Frogmore Cottage”.

În cazul în care Harry și Meghan acceptă cererea și își părăsesc casa din Marea Britanie, va fi văzută ca o slăbire semnificativă a legăturilor dintre cuplu și familia regală cu câteva luni înainte de încoronarea lui Charles în această vară.

Ducii de Sussex au anunțat în ianuarie 2020 că se retrag din rolurile lor de seniori regali, dar au spus că vor „continua să o susțină pe deplin” pe regina, care a murit anul trecut.

„După multe luni de reflecție și discuții interne, am ales să facem o tranziție în acest an pentru a începe să ne creăm un nou rol progresiv în cadrul acestei instituții”, a spus cuplul într-o declarație oficială la acea vreme.

De atunci, ei au început o nouă viață în SUA și au făcut o serie de declarații dăunătoare despre familia regală în interviuri de televiziune.

Frogmore Cottage i-a fost oferit prințului Andrew, care, de asemenea, nu mai este o personalitate de rang înalt în familie.

Andrew a primit permisiunea să se retragă din îndatoririle publice după un interviu acordat BBC despre prietenia sa cu infractorul sexual condamnat pe copii Jeffrey Epstein.

El a soluționat un caz de agresiune sexuală intentat împotriva lui de Virginia Giuffre pentru o sumă nedezvăluită anul trecut, scutindu-l de umilirea de a depune mărturie într-un proces și protejând familia regală de alte daune reputației.

Alte stiri din Externe

Ultima oră