Două telecabine s-au ciocnit peste râul Rin din Köln

31 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Două telecabine s-au ciocnit peste râul Rin din Köln

Zeci de pasageri, inclusiv copii, au fost salvați după ce au fost prinși în interiorul telecabinelor care se deplasau deasupra orașului german Köln, relatează independent.co.uk.

Autoritățile au declarat că 32 de telecabine se deplasau pe liniile de deasupra râului Rin, când două dintre ele s-au ciocnit, iar circulaţia s-a oprit, pasagerii rămânând suspendaţi. În urma incidentului, 100 de pasageri de toate vârstele s-au lovit.

Martina și Hans-Peter Rieger, în vârstă de 60 de ani, din Dortmund, au fost printre primii salvați. Cuplul își sărbătorea cea de-a 41-a aniversare a nunții - și a ajuns în capcană timp de o oră. " E o experienţă pe care nu o vom uita niciodată. Din fericire, ni s-a f[cut semn că ar trebui să rămânem liniștiți și că nu este nimic grav", a spus Hans Rieger..

Primarul din Köln, Henriette Reker, a lăudat pasagerii pentru răbdarea lor. "Sunt pe mâinile cele mai bune din Brigada de Pompieri a Köln. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată", a spus ea.

Cablajul deasupra Rinului funcționează din 1957 și este o atracție turistică populară, fiind folosit de localnici ca mijloc de transport peste râu.

Unele relatări speculează că vântul puternic ar fi dus la înfăşurarea unui cablu auxiliar de una una din telecabine. Compania de telecabine şi-a prezentat scuze pentru incident și a declarat că va investiga cauzele accidentului. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră