Donald Trump numește SUA o „hazna a crimei” și „zonă de război”: "visul american a fost rupt în bucăți"

27 Iul 2022
Donald Trump numește SUA o „hazna a crimei” și „zonă de război”: "visul american a fost rupt în bucăți"

Fostul președinte Donald Trump a declarat marți că SUA au devenit o „hazna a crimei” și o „zonă de război” de când a părăsit Casa Albă – în timp ce a cerut ca legea și ordinea să fie restabilite de urgență în toată țara, scrie New York Post

Vorbind la Washington, pentru prima dată de când și-a părăsit mandatulîn urmă cu 18 luni, Trump i-a învinuit pe democrați pentru creșterea criminalității care afectează țara.

„Trăim într-o țară atât de diferită dintr-un singur motiv principal: nu mai există respect pentru lege și cu siguranță nu există ordine”, a spus Trump în timp ce ținea discursul principal la America First Policy Institute al summit-ului America First Agenda.

„Țara noastră este acum o "hazna a crimei". Avem sânge, moarte și suferință la o scară cândva de neconceput din cauza efortului Partidului Democrat de a distruge și de a demonta forțele de ordine... Trebuie să se oprească și trebuie să se oprească acum.”

Trump a adăugat: „Sub guvernarea democrată, în orașele conduse de democrați, statele conduse de democrați și un guvern federal condus de democrați, criminalilor li s-a dat frâu liber mai mult ca niciodată."

„Nu a existat niciodată o perioadă ca aceasta. Străzile noastre sunt pline de ace și îmbibate cu sângele victimelor nevinovate.”

„Multe dintre orașele noastre cândva mari – de la New York la Chicago la LA – unde clasa de mijloc obișnuia să se înghesuie pentru a trăi visul american sunt acum zone de război, zone de război adevarate”, a continuat Trump

„În fiecare zi, există înjunghieri, violuri, crime și atacuri violente de orice fel imaginabil.”

Trump a enunțat la modalitățile prin care siguranța publică ar putea fi restabilită în SUA, inclusiv legi mai dure asupra cauțiunii, restabilirea politicilor de „oprire și percheziție” și angajarea mai multor polițiști.

„Următorul Congres și următorul președinte ar trebui să reprime această nebunie și să reprime foarte, foarte  foarte, foarte repede”, a spus Trump despre reforma cauțiunii în orașe precum New York.

„Libertățile civile ale oamenilor, siguranța americanilor care respectă legea nu pot fi încălcate de primari și guvernatori slabi care sunt oameni care pur și simplu nu știu ce fac.”

El și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru impunerea pedepsei cu moartea pentru traficul de droguri, spunând că „pedepsele ar trebui să fie foarte, foarte severe”.

„Dacă te uiți la țările din întreaga lume, cele care nu au o problemă cu drogurile sunt cele care instituie un proces foarte rapid pedeapsa cu moartea pentru traficanții de droguri”, a adăugat el.

„Sună oribil, nu-i așa? Dar știi ce? Sunt cei care nu au nicio problemă. Nu durează 15 ani în instanță.”

Trump a spus că siguranța publică ar putea fi restabilită dacă republicanii preiau controlul asupra Camerei Reprezentanților și Senatului după alegerile intermediare – și când un președinte GOP „reia Casa Albă în 2024”.

Deși o mare parte din discursul său a fost legată de siguranța publică, Trump și-a repetat afirmațiile false că a câștigat alegerile din 2020 – o declarație care a declanșat revoltele Capitoliului.

„Am alergat prima dată și am câștigat. Apoi am alergat a doua oară și m-am descurcat mult mai bine. Avem alte milioane și milioane de voturi… Poate că trebuie să o facem din nou”, a spus Trump.

„Au fost o catastrofă acele alegeri. O rușine pentru țara noastră”, a adăugat el.

Aceste comentarii au venit la mai puțin de o săptămână după ce comisia Camerei care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 s-a concentrat pe inacțiunea lui Trump în timp ce susținătorii săi au luat cu asalt clădirea Capitoliului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră