„Donald Trump m-a violat”, acuză o fostă jurnalistă în vârsta de 79 de ani

27 Apr 2023
„Donald Trump m-a violat”, acuză o fostă jurnalistă în vârsta de 79 de ani

E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, susține că fostul președinte al Statelor Unite a agresat-o la mijlocul anilor 1990 într-o cabină de probă al unui magazin de lux din New York, scrie Le Figaro.

„Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat” : autoarea și jurnalista americană E. Jean Carroll a rostit acuzații grele împotriva fostului președinte al Statelor Unite, miercuri, 26 aprilie în timpul unui proces civil la New Yory în care ea cere despăgubiri. În a doua zi a acestui proces la tribunalul federal din Manhattan, E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, a vorbit cu o voce calmă și serioasă, în fața celor nouă cetățeni trași la sorți pentru a stabili dacă Donald Trump a fost sau nu agresorul ei în anii1990, într-o cabină de probă a unui magazin cabină de lux din New York, Bergdorf Goodman.

„Reputație distrusă”

„Sunt aici”, a spus ea, „pentru că Donald Trump m-a violat”. Apoi, într-o tăcere deplină, fosta editorialistă al revistei Elle a continuat: „Și când am scris despre asta (într-o carte din 2019, NDLR), a spus că nu s-a întâmplat. M-a mințit și m-a spulberat reputația. „Sunt aici să-mi reiau cursul vieții”, a adăugat ea. Timp de mai bine de o oră, scriitoarea a povestit „o scenă newyorkeză atât de amuzantă”- întâlnirea întâmplătoare cu Donald Trump la intrarea într-un magazin de lux, apoi câteva glume printre rafturi - s-a transformat într-un coșmar în cabina de probă a raionului de lenjerie de la etajul 6.

Potrivit relatării ei, omul de afaceri și celebritatea de atunci din New York o recunoaște pentru că scria o rubrică în Elle, „Ask E. Jean” și o invită foarte jucăuș să-l ajute să aleagă un cadou. În departamentul de lenjerie intimă, Donald Trump ia o „lenjerie de corp”. E. Jean Carroll încă nu poate explica la mai mult de 25 de ani de la presupusele fapte cum a reușit să-l urmeze în cabină. În rest, ea a depus o mărturie fără ocolire. Ea susține că Donald Trump a împins-o de perete, a lipit-o, apoi i-a coborât chiloții și a pătruns-o cu „degetele în vagin” , apoi cu sexul. Scena a durat „câteva minute”.

„Știu că oamenii au trecut prin mult mai rău, dar m-a făcut incapabilă să găsesc o viață amoroasă”, a mărturisit E. Jean Carroll. De ce a durat mai mult de 20 de ani pentru a ieși din tăcere? „Mi-a fost frică de Donald Trump (...) Mi-a fost rușine (...) Am crezut că este vina mea”. Fostul președinte al Statelor Unite, care nu se află în proces penal, nu a fost prezent marți și miercuri și nu este așteptat să se prezinte în instanța civilă. Dar avocații săi ar trebui să o supună pe E. Jean Carroll unui interogatoriu strict. Marți, unul dintre ei, Joe Tacopina, o înfățișase ca o minicinoasă flămândă de bani și recunoaștere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră