Donald Trump dă în judecată CNN pentru defăimare și solicită 475 de milioane de dolari

04 Oct 2022
Donald Trump dă în judecată CNN pentru defăimare și solicită 475 de milioane de dolari

Fostul președinte Donald Trump a dat în judecată luni CNN pentru defăimare solicitând despăgubiri de 475 de milioane de dolari și susținând că CNN a desfășurat o „campanie de calomnie” împotriva lui, scrie New York Post.

Trump susține în reclamația sa depusă la Tribunalul Districtual din Fort Lauderdale, Florida, că postul CNN și-a folosit influența ca o organizație de știri de top pentru a-l învinge politic. CNN a refuzat să comenteze acest caz.

Trump susține în documentul de 29 de pagini că CNN și-a intensificat atacurile în ultimele luni deoarece canalul se temea că va candida din nou la președinte în 2024.

„Ca parte a efortului său concertat de a înclina balanța politică spre stânga, CNN a încercat să-l întineze pe reclamant cu o serie de etichete tot mai scandaloase, false și defăimătoare de „rasist”, „lacheu rus”, „insurecționist” și în cele din urmă 'Hitler'”, susține reclamația.

Documentul enumeră mai multe cazuri în care CNN a părut să-l compare pe Trump cu Hitler, inclusiv un reportaj special din ianuarie 2022 care includea imagini ale dictatorului german.

Trump, care în 2020 a pierdut alegerile prezidențiale în fața democratului Joe Biden, nu a spus dacă va fi candidat.

Procesul vine în timp ce fostul președinte în vârstă de 76 de ani se confruntă cu probleme legale considerabile, inclusiv o anchetă penală a Departamentului de Justiție pentru păstrarea înregistrărilor guvernamentale la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida, după ce și-a părăsit mandatul în ianuarie 2021.

Trump a fost dat în judecată luna trecută de procurorul general al statului New York, Letitia James, care l-a acuzat că a mințit băncile și asigurătorii cu privire la valoarea activelor sale. 

Pe de alta parte o comisie a Congresului investighează atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump, concentrându-se pe rolul fostului președinte în acest atac.

Alte stiri din Externe

Ultima oră