Doisprezece răniți în urma turbulențelor pe zborul Qatar Airways operat de un Boeing 787-9 Dreamliner

26 Mai 2024
Doisprezece răniți în urma turbulențelor pe zborul Qatar Airways operat de un Boeing 787-9 Dreamliner

Avionul care leagă Doha de Dublin a cunoscut turbulențe deasupra Turciei, indică aeroportul capitalei irlandeze. A reușit să aterizeze așa cum era planificat la începutul după-amiezii, scrie Le Figaro

Șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți duminică, 26 mai, după turbulențe în timpul unui zbor Qatar Airways de la Doha la Dublin, a anunțat aeroportul capitalei irlandeze într-un comunicat. Zborul QR17 a întâmpinat turbulențe în zborul deasupra Turciei și a putut ateriza „în siguranță” la Dublin cu puțin timp înainte de ora 13:00 (ora locală), a spus aeroportul. Serviciile de urgență au putut trata răniții, iar opt dintre aceștia au fost transportați la spital.

Qatar Airways a confirmat că „un număr mic de pasageri și membri ai echipajului au fost răniți ușor în timpul zborului și au fost tratați de serviciile de urgență ”, într-o declarație trimisă presei publice irlandeze RTÉ . Zborul a fost operat cu un Boeing 787-9 Dreamliner, dar nu s-a realizat nicio legătură între turbulențele întâlnite și modelul aeronavei în această etapă. Incidentul „va face acum obiectul unei investigații interne”, a spus compania, amintind că siguranța este „prioritatea sa” . Zborul de întoarcere al aeronavei către Doha în această după-amiază ar trebui să decoleze conform planului, deși cu o ușoară întârziere, a spus aeroportul din Dublin.

Mai mulți pasageri au declarat pentru RTÉ că tulburările au durat în jur de douăzeci de secunde, în timp ce echipajul a servit masa. Ei spun că au văzut alți pasageri aruncați în aer în timpul turbulențelor.

Incidentul are loc la câteva zile după turbulențe violente care au făcut un mort și peste o sută de răniți pe un zbor Singapore Airlines . Avionul a trebuit apoi să fie deviat spre Bangkok pentru ca victimele să poată fi tratate. Duminica aceasta, cinci dintre ei erau încă la terapie intensivă, potrivit spitalului din capitala thailandeză.

Alte stiri din Externe

Ultima oră