Doi frați gemeni au murit la 100 de ani distanță: unul afectat de noul coronavirus, celalalt în urma infectării cu virusul gripal

24 Apr 2020 | scris de A.A.
Doi frați gemeni au murit la 100 de ani distanță: unul afectat de noul coronavirus, celalalt în urma infectării cu virusul gripal

Un veteran din al doilea Război Mondial a decedat în urma infectării cu noul coronavirus. Fratele lui geamăn a murit acum 100 de ani în urma infectării cu virusul gripal, a relatat nepotul veteranului pentru CNN.


Philip Kahn a fost cel mai în vârstă veteran de război din distructul Nassau, New York. El s-a temut de o cu totul altă pandemie pe care a trăit-o. ”Ne-a povestit adesea despre experiența îngrozitoare trăită în timpul pandemiei de gripă din 1918. Adesea ne spunea că istoria se repetă, iar diferența de 100 de ani nu este chiar așa mare”, a transmit Warren Zysman, nepotul centenarului.

Kahn și fratele său geamăn, Samuel s-au născut pe 5 decembrie 1919. Fratele său avea să fie răpus de gripă după numai câteva săptămâni de viață.

Pandemia din 1918, gripa spaniolă a omorât peste 50 de milioane de oameni din toate țările și aproximativ 675.000 americani conform datelor oficiale raportate de Centrul de Prevenție și Control a Bolilor din SUA.

Astăzi în America au fost raportate aproape 47.000 decese și aproape 850.000 cazuri confirmate COVID de la declanșarea pandemiei.

Kahn a fost sergent în armata SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind inginer și copilot, ocupându-se mai ales de alimentarea avioanelor trimise în bătălie. A primit două medalii în urma supraviețuirii războiului, iar după ce a revenit la viața normală a lucrat ca maistru electrician și a ajutat la construirea celebrelor Turnuri Gemene din New York.

Vetenarul ducea o viață activă, locuia singur în casă, iar activitatea fizică zilnică devenise o rutină pentru el. Era în permanență conectat la realitatea, urmărea toate știrile legate de noul coronavirus, iar în ultimele zile ce au precedat decesului pe 17 aprilie a prezentat simptome asociate coronavirusului: tuse și dificultăți în respirație, a mai precizat nepotul său.

Kahn a fost conștient că a contractat virusul și și-a petrecut ultimele zile vorbind foarte mult despre fratele său. A fost testat destul de repede, dar confirmarea a venit după ce a survenit decesul.

”Bunicul meu a visat la o înmormântare fastuoasă cu onoruri militare, dar ținând cont de vremurile pe care le trăim, nu am putut să-i respectăm dorința. Reprezentanții cimitirului ne-au susținut și au organizat o ceremonie extrem de restrânsă cu participarea a doi soldați ce i-au prezentat onorul militar”, a adăugat Zysman.

Bravul soldat a menținut vie amintirea fratelui său geamăn pe care nu a apucat să-l cunoască în cei peste 100 de ani de viață, conform CNN.

Alte stiri din Externe

Ultima oră