Doi cetățeni britanici au disparut în Ucraina

09 Ian 2023
Doi cetățeni britanici au disparut în Ucraina

Poliția ucraineană caută doi voluntari din Marea Britanie, Andrew Bagshaw și Christopher Parry, care au dispărut pe 6 ianuarie lângă Soledar, regiunea Donețk, scrie Express.

 „Pe 7 ianuarie, în jurul orei 17.15, unitatea de serviciu a secției de poliție raionului Bakhmut a primit un raport privind dispariția a doi voluntari - cetățeni ai Marii Britanii, în vârstă 28 și 48 de ani. Se știe că, cu o zi înainte, 6 ianuarie, la ora opt dimineața, Andrew Bagshaw și Christopher Parry au plecat din Kramatorsk spre Soledar, dar contactul cu ei s-a pierdut”, a scris Poliția Națională a Ucrainei  pe Facebook ca

Polițiștii anchetează pentru stabilirea locației persoanelor dispărute.

Andrew Bagshaw, care s-a născut în Marea Britanie, este și cetățean neozeelandez.

„Andrew este o persoană foarte inteligentă, independentă, care a mers acolo ca voluntar pentru a ajuta poporul Ucrainei, crezând că este un lucru corect din punct de vedere moral de făcut., spune o declarație din partea părinților săi a fost făcută publică în această dimineață.

Christopher Parry explicase pentru SkyNews în decembrie cum s-a alăturat altor voluntari într-o misiune de salvare în Ucraina pentru a ajuta oamenii să scape din zonele bombardate.

 „M-am dus la o unitate de comandă militară și am vorbit cu un număr de soldați care l-au descris pe Bakhmut drept „cel mai rău loc în care fuseseră vreodată”. Ei spuneau „acesta nu este război, acesta este iadul, zona gri, pentru că nimeni nu are cu adevărat controlul, ai putea să te lovești de un rus în orice moment", a spus el

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră