Doar 26% dintre americani au o opinie favorabilă despre presa de știri, majoritatea cred ca presa dezinformează intenționat

18 Feb 2023
Doar 26% dintre americani au o opinie favorabilă despre presa de știri, majoritatea cred ca presa dezinformează intenționat

Un nou studiu alarmant constată că jumătate dintre americani cred că posturile de știri intenționează să inducă în eroare și să dezinformeze, scrie CNN

Miercuri, Gallup și Fundația Knight au lansat raportul lor anual în care sunt chestionați americani pentru a afla cum văd ei presa – iar rezultatele au fost sumbre.

Doar 26% dintre americani au o opinie favorabilă a presei de știri, au constatat Gallup și Fundația Knight – cel mai scăzut nivel înregistrat de organizații în ultimii cinci ani.

Poate mai uimitor: raportul a constatat că 72% dintre americani cred că redacțiile naționale sunt capabile să servească publicul, dar nu cred că ei sunt bine intenționați. Doar 23% au spus că cred că redacțiilor naționale le pasă de interesul publicului lor.

 61% dintre respondenți au spus că creșterea informațiilor în peisajul media a făcut mai dificilă sortarea informațiilor.

„Încrederea în mass-media continuă să varieze pe linii previzibile. Democrații își exprimă mult mai multă încredere în organizațiile de știri decât republicanii. În rândul republicanilor, încrederea în știri continuă să scadă”, au spus Gallup și Fundația Knight.

 

Șefa MSNBC, Rashida Jones, a vorbit despre încrederea în mass-media, miercuri, la un eveniment din New York, la care a susținut că transmiterea adevărului publicului este cea mai bună cale de urmat.

„În loc să ne uităm la o cultură politică sau o perspectivă politică, trebuie sa ne concentrăm pe adevăr”, a spus Jones, subliniind filozofia ei editorială. „Sunt unghiurile pe care le avem reprezentative pentru adevăr și democrație și drepturile omului în general? 

„Nu poți sacrifica adevărul”, a continuat Jones. „Uneori adevărul nu este frumos. Uneori, adevărul ar putea jigni acest grup sau acel grup

 Ceea ce ridică întrebarea firească: poate fi transmiterea adevărului în centrul misiunii unei organizații de știri în 2023, dacă scopul este să nu-i jignească pe cei de la un capăt al spectrului politic cu o frecvență mult mai mare decât pre ceilalți, se întreabă jurnalistul de la CNN.

Alte stiri din Externe

Ultima oră