Ucraina: „Distrugeri grave” după bombardamentele asupra instalațiilor electrice din centrul țării

11 Oct 2022
Ucraina: „Distrugeri grave” după bombardamentele asupra instalațiilor electrice din centrul țării

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că a desfășurat noi lovituri „ masive ” împotriva țintelor militare și a instalațiilor electrice din Ucraina, a doua zi după bombardamentele grele rusești în toată țara, scrie Le Figaro.

Noile bombardamente rusești care vizează instalațiile energetice din regiunea Dnipro din centrul Ucrainei au provocat „distrugeri severe ”, a anunțat marți guvernatorul regional Valentin Reznichenko,

Rușii au tras cu rachete asupra infrastructurii energetice din districtele Pavlograd și Kamian: există distrugeri severe”, a spus el, adăugând că „multe sate sunt fără electricitate”. 

Astăzi, forțele armate ruse au continuat să efectueze lovituri masive cu arme cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie, de la baze terestre și maritime, la locurile militare și la instalațiile electrice din Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konashenkov, asigurând că toate obiectivele acestor lovituri au fost atinse.

Anterior, site-urile energetice din vest fuseseră afectate și de atacurile rusești asupra acestui tip de infrastructură efectuate de luni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră