Universitatea Johns Hopkins prezintă metoda prin care și distileriile din fiecare țară pot contribui la eliminarea pandemiei cu COVID-19.
În plină criză a soluțiilor de dezinfectat, Universitatea, în parteneriat cu Distileriile Sagamore Spirit, au trecut la producerea unui nou dezinfectant.
Colaborarea a demarat în urmă cu puține zile după ce distileria a transformat întreaga capacitate de procesare a secarei, element de bază în fabricarea whiskey-ului, în producerea etanolului din porumb. Pentru a completa eforturile, Hopkins a început studiul materiilor prime de care era nevoie pentru producerea dezinfectanților conform ghidului OMS și a generat formula chimică care a fost transmisă spre producție, a declarat Drew Thorn, vicepreședintele Sagamore.
”Hopkins s-a dovedit a fi un partener fantastic în încercarea noastră de a transforma capacitatea de producție a whiskey-ului, la cea de dezinfectanți. Cercetătorii universității au elaborat formula chimică conform standardelor și au venit să supervizeze producerea efectivă și să verifice modalitatea de respectare a formulei și componenții chimice ai acesteia”.
Producția în masă a fost demarată și primii litri de dezinfectat vor ajunge în câteva zile la Spitalul Johns Hopkins.
Decanul și CEO-ul Facultății de Medicină Hopkins a ținut să mulțumească comunității locale care s-a implicat activ în sprijinirea cadrelor medicale, asigurarea celor necesare desfășurării activității în spital la cele mai înalte stardade și a precizat că exemplul distileriei ar trebui să fie preluat și fiecare țară să ajungă să producă cele necesare pe plan local.
Lipsa dezinfectanților din Spitalul John Hopkins se adâncea și punea o presiune și mai mare asupra cadrelor medicale în respectarea măsurile absolut obligatorii de igienă. Capacitatea proprie de producție a universității nu putea să acopere necesarul de 4.500 de litri pe lună, nici măcar cu sprijinul tuturor laboratoarelor individuale ale farmaciilor locale. În această situație, soluția salvatoare a venit din partea distileriei care a înțeles cât este de important ca fiecare să ne reorganizăm activitatea în plina pandemie, a declarat Michelle Azotea, director de aprovizionare.
În America a fost legiferată transformarea distileriilor în capacități de producție a dezinfectanților respecând strict regulile imuse de autoritățile naționale împreună cu retețarul soluțiilor: etanol, apă oxigenată – 3%, glicerol – 98% și apă purificată.