Discursul câștigătorului Premiului Nobel pentru fizică a fost anulat pentru că nu crede în criza climatică

29 Iul 2023
Discursul câștigătorului Premiului Nobel pentru fizică a fost anulat pentru că nu crede în criza climatică

Dr. John Clauser, câștigător al Premiului Nobel pentru fizică în 2022, care a contestat problemele legate de schimbările climatice, i s-a spus recent că nu va vorbi la Fondul Monetar Internațional (FMI), potrivit Co2 Coalition, o organizație non-profit care consideră că dioxidul de carbon este benefic pentru societate, scrie Newsweek

„Dr. John Clauser, laureat al Premiului Nobel (Fizică 2022), urma să prezinte un seminar despre modelele climatice la FMI dar discursul său a fost anulat”, a declarat Co2 Coalition într-un comunicat. „Conform unui e-mail pe care l-a primit cu o seara înaintea discursului, directorul Biroului Independent de Evaluare al Fondului Monetar Internațional, Pablo Moreno, citise pliantul pentru discuția prin zoom a lui John din 25 iulie și a anulat imediat discuția. Din punct de vedere tehnic, aceasta a fost „amânată”, a adăugat comunicatul.

„Nu cred că există o criză climatică”, a spus Clauser la Quantum Korea. "Lumea în care trăim astăzi este plină de dezinformări. Depinde de fiecare dintre voi să servească drept judecători, distingând adevărul de minciună pe baza observațiilor exacte ale fenomenelor."

Potrivit Coaliției Co2, Clauser a făcut comentarii similare în trecut, printre care: „După părerea mea, nu există o criză climatică reală. Există, totuși, o problemă foarte reală cu asigurarea unui standard de viață decent pentru populația mare a lumii și o criză energetică asociată. Aceasta din urmă este exacerbată în mod inutil de ceea ce, în opinia mea, este știință climatică incorectă”.

Potrivit site-ului web al Premiului Nobel, Clauser a câștigat un Premiu Nobel pentru fizică în 2022 pentru cercetarea mecanicii cuantice. Co2 Coalition a spus că a fost distins cu Premiul Nobel „pentru elucidarea experimentală a fenomenului de barieră cuantică, care formează baza teoretică pentru criptografia cuantică”.

Un purtător de cuvânt al Co2 Coalition a oferit Newsweek o parte din e-mailul trimis de Clauser organizației după ce a aflat că nu va vorbi. În e-mail, Clauser a scris că a fost informat că Moreno și-a anulat discursul pentru că „s-a temut că aș putea spune lucruri tehnice care erau peste nivelullui și pe care nu le putea înțelege”.

Dr. William Harper, un fondator al Co2 Coalition, a spus într-o declarație că este o rușine că Clauser a fost redus la tăcere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră