Directorul executiv al Credit Suisse criticat din cauza identității „fluide de gen”: "Get woke, go broke", spun rețelele de socializare

17 Mar 2023
Directorul executiv al Credit Suisse criticat din cauza identității „fluide de gen”: "Get woke, go broke", spun rețelele de socializare

Directorul executiv al Credit Suisse, Pips Bunce, s-a confruntat cu o serie de atacuri pe rețelele de socializare asupra identității sale de gen unii numindu-l pe director "bolnav mintal", scrie Newsweek

Compania de investiții bancare cu sediul în Elveția a înregistrat o scădere a prețului acțiunilor în această săptămână, revigorând temerile că urmează o criză bancară.

Pagina LinkedIn a lui Bunce spune că acesta folosește pronumele ea/ei (she/her/they) și că este directorul/șeful Global Markets Technology Core Engineering Strategic Programs la Credit Suisse.

Prețul acțiunilor Credit Suisse a scăzut miercuri cu peste 20 la sută, iar unii utilizatori ai rețelelor sociale au început să-l atace pe Bunce ca responsabil pentru dificultățile băncii.

Jordan Schachtel, jurnalist de investigație și scriitor pentru The Dossier, a împărtășit fotografia lui Bunce pe LinkedIn, comentând și identitatea lui de gen.

Într-un tweet care a fost vizionat de peste 5 milioane de ori de când a fost distribuit joi, Schachtel a scris: „Șeful piețelor globale de la Credit Suisse este un bărbat „fluid de gen” bolnav mintal, care uneori crede că se trezește ca femeie."

Schachtel și-a urmat tweetul inițial cu altele subliniind cazuri în care Bunce a discutat despre probleme de gen. Aceasta a inclus un statut LinkedIn a lui Bunce, care a evidențiat că au fost recunoscuți de Bank of London ca fiind pe lista scurtă pentru premiul Inspirational Role Model of the Year.

Utilizatorul de rețele sociale Timjbo a distribuit postările și a sugerat că identitatea de gen a lui Bunce este relevantă pentru dificultățile recente ale companiei.

El a postat pe Twitter: „Șeful Global Markets Credit Suisse Pips Bunce, She/Her/They #GoWokeGoBroke”.

Surajit Dasgupta, fondatorul Swadharma & Sirf News, conform biografiei sale de pe Twitter, a postat: „Pippa „Pips” Bunce (născut Philip Bunce): "Cum să jefuiești ca bărbat și apoi să faci pe victima ca femeie[.] Aceasta este lumea woke pentru tine.”

Amit Thadhani, un chirurg conform biografiei sale și gazdă a unui podcast, a contestat, de asemenea, identitatea lui Bunce.

El a postat pe Twitter: „Aceasta nu este „fluiditate de gen”. Este să-ți trăiești fanteziile profunde și să le legitimezi social cu un titlu de lux."

Miercuri, președintele Credit Suisse, Axel Lehmann, a vorbit la o conferință financiară din Arabia Saudită și a fost întrebat despre eventuala primire de asistență din partea guvernului dacă apar alte probleme.

Suntem reglementați, avem rate de capital puternice, un bilanț foarte puternic, suntem cu toții pe mână, așa că nu este un subiect”, a spus Lehmann, potrivit Associated Press.

Newsweek a contactat Credit Suisse prin e-mail pentru comentarii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră