Dezastru ecologic în California. Zeci de mii de tone de petrol s-au scurs în Oceanul Pacific. Autoritățile au declarat STARE DE URGENȚĂ (VIDEO)

21 Mai 2015
Dezastru ecologic în California. Zeci de mii de tone de petrol s-au scurs în Oceanul Pacific. Autoritățile au declarat STARE DE URGENȚĂ (VIDEO)
Guvernatorul Jeery Broen a declarat stare de urgență în California, după ce zeci de mii de tone de petrol s-au scurs în Oceanul Pacific și pe plajele din Santa Barbara, în urma avarierii unei conducte de transportare a ţiţeiului, scrie Russia Today.
 
"Această stare de urgență ajută California să-și mobilizeze toate resursele disponibile. Vom face tot ce este posibil pentru a proteja linia de coastă a Californiei", a declarat Jeery Broen.
 
Potrivit autorităților, pata de petrol are o lungime de 6,5 kilometri în largul statului american.
 
Conducta avariată aparţine companiei americane Plains All American Pipeline, care susţine că a sistat fluxul de combustibil. Deocamdată, nu au fost stabilite cauzele producerii accidentului.

Los Angeles Times scrie că această conductă a fost construită în 1991, având capacitatea de a transporta 150.000 de barili pe zi. 
 
Linda Krop, de la Centrul de Protecție a Mediului Înconjurător a declarat pentru Santa Barbara Chanell că "acesta este unul dintre cele mai bogate locuri, din punct de vedere biologic, de pe planetă", existând riscul ca mai multe specii de animale să fie afectate. (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră