Potrivit echipei de cercetători, epava datează din secolul XVIII sau începutul secolului XIX.
Printre obiectele găsite pe fundul oceanului, se află o busolă metalică, mai multe sticle, un vas de lut, un lanț metalic, cărămizi roșii și mai multe instrumente necesare navigării.
Descoperirea a fost făcută întâmplător, oamenii de știință venind în acel loc pentru a recupera o ancoră lăsată în urmă în 2012, în urma unei misiuni în zonă.
"E o descoperire captivantă, o vie aducere aminte a faptului că, până şi cu cele mai noi tehnici ce ţin de capacitatea noastră de a explora oceanul, apa îşi pastrează secretele", a declarat Cindy Van Dover, director al Laboratorului Marin din cadrul Universităţii Duke, care face parte din echipa de cercetători.
Experții se aflau la bordul navei Atlantis, folosită pentru cercetare, iar epava a fost localizată cu ajutorul unui vehicul autonom submersibil, Sentry.
Potrivit cercetătorilor, nava urmează să fie identificată şi datată, la fel ca obiectele găsite pe fundul oceanului, proces care poate dura şi un an.
„Ştim mai multe despre suprafaţa lui Pluto decât despre fundul oceanului propriei noastre coaste”, a declarat James Delgado, un alt membru al echipei de cercetare.