Un nou cutremur a zguduit Italia! Seismul s-a produs la 10 kilometri adâncime (VIDEO)

03 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Un nou cutremur a zguduit Italia! Seismul s-a produs la 10 kilometri adâncime (VIDEO)

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea 5 a fost localizat la circa 10 kilometri adâncime, la o distanță de 51,5 kilometri sud-est de orașul Perugia.

Mii de persoane sinistrate în urma seismului cu magnitudinea de 6,5 grade produs duminică în centrul Italiei se află în continuare în adăposturi improvizate așteptând să fie mutate. În acest timp continuă și replicile seismice, numărul lor depășind până la ora actuală cifra de 1.100.

Potrivit Protecției Civile italiene, peste 15.000 de persoane s-au adăpostit în tabere și centre amplasate în zone considerate sigure. Dar se estimează că numărul total al celor care și-au abandonat locuințele în regiunile Umbria și Marche, cele mai grav afectate, este circa 100.000.

Principala problemă în prezent este starea permanentă de teamă a populației din cauza replicilor seismice care nu se mai termină, declară agenției EFE purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii italiene, Tommaso Della Longa.

În zilele anterioare seismului din 30 octombrie, cel mai mare înregistrat în Italia în ultimii 36 de ani, centrul Italiei a fost afectat de alte seisme cu o magnitudine mai redusă, dar și acestea au provocat pagube materiale, mai ales în localitățile Norcia, Cascia, Ussita, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Camerino și Visso. Noi pagube s-au înregistrat și în orașe precum Amatrice, Arquata del Tronto sau Accumoli, care au fost deja sever afectate de cutremurul din 24 august, în urma căruia 297 de persoane și-au pierdut viața. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră