Cutremur de 8 grade în Papua Noua Guinee. Alertă de tsunami

22 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cutremur de 8 grade în Papua Noua Guinee. Alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a lovit duminică Papua Noua Guinee, declanşând alarma de tsunami pentru mai multe insule din Pacific,ulterior restrânsă doar la Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon, relatează Reuters.

Agenţia guvernamentală Geological Survey din SUA a anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 154 de km, la o distanţă de 47 km vest de  Arawa, de coasta nordică a insulei Bougainville.

Centru de avertizare de tsunami din Pacific a înnoit avertizarea conform căreia s-ar putea produce valuri de aproape un metru de-a lungul coastelor PNG şi insulelor Solomon. Ulterior, avertizarea a fost emisă pentru Nauru, Pohnpei, Kosrae, Vanuatu, Chuuk şi Indonezia.

Cutremurele sunt obişnuite în  Papua Noua Guineea, situată în aşa numitul "Inel de foc al Pacificului", o zonă cu activitate seismină puternică din cauza frecării plăcilor tectonice.

"Din cauza adâncimii producerii cutremurului este puţin probabil să apară un tsunami puternic", a declarat Chris McKee, director la oficiul Observatorului Geofizic din Port Moresby. El a mai spus că nu au fost raportate pagube în zona epicentrului seismului, puţin populată.

Şi Australia şi Noua Zeealandă au anunţat că nu s-au produs pagube în zonele lor de coastă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră