Cum poate o vacanță să se transforme într-o tragedie. Turistul grec decedat în accidentul din Pasajul Unirea voia să-i arate soției magia Crăciunului în București

24 Dec 2022
Cum poate o vacanță să se transforme într-o tragedie. Turistul grec decedat în accidentul din Pasajul Unirea voia să-i arate soției magia Crăciunului în București

Scenele de groază care s-au derulat după tragicul accident cu autobuzul turistic din București, care a luat viața unui bărbat de 55 de ani și a rănit alți 23, au fost descrise de pasageri.

Vehiculul s-a lovit de un arc care marca înălțimea vehiculelor, pe un drum care este considerat „carmaniola”. Mai multe accidente de circulație au avut loc anterior în același loc, în timp ce arcul de marcare a înălțimii fusese adăugat recent. Cercetările asupra circumstanțelor sunt în desfășurare.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, pe baza datelor de până acum, 9 persoane care se aflau în autobuzul turistic au plecat deja cu avionul spre Grecia, în timp ce alte 9 persoane vor pleca cu avionul spre Grecia mai târziu în cursul zilei.

În total, după cum a subliniat Ministerul Afacerilor Externe, se așteaptă să se fi repatriat 18 persoane până la sfârșitul zilei de astăzi.

Din restul, 16 rămân în spital, în timp ce 12 se află la hotel, majoritatea rude ale răniților. Dintre pacienții internați, nimeni nu este acum sub sedare.

„A fost acea secundă de tăcere și apoi țipete de sânge, o fetiță care strigă mami, nu-mi văd ochelarii, oameni alergând și apucându-l de cap”, descrie un pasager, conform presei locale din Grecia.

Turistul decedat în cumplitul accident era un om extrem de obișnuit cu România, mai ales că acesta lucrase câțiva ani în construcții, în București. Întors acasă, în Larissa, el vrut să-i ofere soției o vacanță de Crăciun în România.

Sora bărbatului, Vaso Chloptsiou, a spus că a vorbit cu cumnata ei cu puțin timp înainte de accident, când aceasa i-a spus că urmează dă ajungă la hotel. „Am aflat din întâmplare de accident, de la un prieten. Cumnata mea era în șoc, nu știa despre fratele meu. Nimeni nu ne-a spus nimic”, a declarat Chloptsiou pentru ertnews.gr.

Turiștii din autocar au povestit cum s-a petrecut accidentul. „A fost acea secundă de tăcere și apoi țipete și sânge. O fetiță striga: mami, nu-mi găsesc ochelarii, oamenii alergau”, a spus un pasager. „Eram cu două scaune în spatele pasagerului care a murit. Toți cei care stăteau lângă noi sunt în spital sau au suferit răni. Când credeam că gata, am ajuns în București, am văzut cum acoperișul s-a prăbușit în fața noastră. Un domn a fost lovit în fața noastră”, a povestit o pasageră.

Șoferul grec a fost audiat aseară de polițiștii de la Brigara Rutieră din București. El le-a spus acestora că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înaintea pasajului Unirii și așa s-a produs accidentul. Polițiștii de la Rutieră au inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu momentul impactului. Ei vor strânge toate aceste detalii și cel mai probabil le vor trimite anchetatorilor greci, deoarece acest dosar este posibil să fie preluat de justiția elenă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră