Criptomonede: platforma falimentară FTX datorează 3,1 miliarde de dolari creditorilor săi

21 Noi 2022
Criptomonede: platforma falimentară FTX datorează 3,1 miliarde de dolari creditorilor săi

Sumele datorate acestor creditori variază de la 21 de milioane de dolari la 226 de milioane de dolari, potrivit unui document al instanței, scrie Le Figaro.

Bursa de criptomonede falimentare FTX  datorează aproximativ 3,1 miliarde de dolari celor mai mari 50 de creditori ai săi, potrivit unui document judecătoresc văzut de AFP duminică. Sumele datorate acestor creditori nenumiți variază de la 21 de milioane de dolari la 226 de milioane de dolari.

Fondată în 2019 de Sam Bankman-Fried, FTX a devenit rapid una dintre cele mai mari platforme din industrie și a fost considerată una dintre cele mai de încredere. Dar s-a prăbușit la începutul lunii noiembrie la câteva zile după zvonurile despre sănătatea sa financiară fragilă. FTX nu a reușit să răspundă rapid solicitărilor de retragere din partea clienților săi.

Grupul și-a anunțat depunerea de faliment pe 11 noiembrie, precum și demisia șefului său. Persoana care l-a înlocuit, John Ray III, a declarat sâmbătă că a lansat o revizuire strategică a activelor grupului și a numeroaselor sale filiale pentru a decide ce să vândă sau să reorganizeze.

În documentul aflat la dosar administrat de instanța de faliment a statului Delaware, acesta precizează că lista celor mai mari 50 de creditori și sumele datorate ar putea evolua în funcție de informațiile pe care reușește să le recupereze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră