Coronavirus în Austria: noi măsuri de relaxare

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Austria: noi măsuri de relaxare

Austria va trece într-o nouă etapă a revenirii la viața normală începând  cu 15 mai, precizează Reuters.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat marți că începând cu 15 mai vor fi redeschise restaurantele și cafenelele, iar accesul al slujbe religioase va fi din nou permis.

În Austria au fost impuse măsuri dure de izolare și distanțare socială încă de la declanșarea pandemiei, de peste o lună de zile toate restaurantele, barurile, teatrele, magazinele și locurile care ar fi permis oamenilor să se adune mai mulți la un loc au fost închise. Cetățenii au fost îndrumați să stea cât mai mult acasă și să-și continue activitatea profesională tot din propria casă.

Austria a fost prima țară care a renunțat la aceste măsuri, permițând magazinelor, grădinilor publice și orice alte locații având mai puțin de 400 metrii pătrați să-și reia activitatea. Din 1 mai urmează să se deschidă centrele comerciale, magazinele mari și saloanele de înfrumusețare.

Kurz a declarat în cadrul unei conferințe că măsurile de ridicare a restricțiilor sunt luate cu mult timp înaintea altor țări din Europa și se vor impune măsuri stricte ce trebuiesc respectate de toți cei care își reiau activitatea: limitarea accesului la un anumit număr de persoane, respectarea drasctică a măsurile de igienă și dezinfectare, purtarea măștilor și mănușilor de protecție.

Dacă aceste reguli sunt respectate, țara va putea să facă primii pași spre noua viață post-Covid.

Școlile vor fi deschide gradual, pe categorii de elevi începând cu 15 mai.

Alte stiri din Externe

Ultima oră