Coreea de Nord nu permite folosirea numelui fetei liderului suprem. Fetele care îl poartă trebuie să-și schimbe certificatul de naștere

14 Feb 2023
Coreea de Nord nu permite folosirea numelui fetei liderului suprem. Fetele care îl poartă trebuie să-și schimbe certificatul de naștere

Autoritățile nord-coreene obligă fetele și femeile să-și schimbe numele dacă sunt numite „Ju Ae” – numele fiicei lui Kim Jong Un, a raportat Radio Free Asia. Postul a citat două surse anonime - una care locuiește în Pyongan de Nord și cealaltă locuiește în Pyongan de Sud - care au spus că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile să-și schimbe certificatele de naștere, anunță The Insider.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju Ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele”, a spus unul dintre locuitori în raportul RFA de vineri. Ei au spus că o fetiță de 12 ani din cartierul lor se numea Ju Ae, iar părinților ei li s-a spus să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-și schimba certificatul de naștere, conform RFA.

Autoritățile au spus că numele ei este acum rezervat persoanelor cu „cea mai înaltă demnitate”, a adăugat sursa anonimă. Kim Ju Ae, despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim care a fost dezvăluit publicului. Ea și-a făcut debutul public când ea și tatăl ei au inspectat o lansare de testare a rachetelor balistice intercontinentale în noiembrie. Fata a fost pusă din nou în centrul atenției miercuri, participând la un banchet de stat foarte mediatizat și făcând fotografii cu generalii de vârf ai Coreei de Nord.

Atenția acordată fiicei lui Kim a dus la speculații că ar putea fi pregătită pentru a-i urma tatălui ei. Kim însuși le-a interzis oamenilor să dețină numele „Jong Un”, ordonând celor cu numele său în 2014 să-și modifice legal certificatele de naștere.

„Directiva a fost „voluntară”, dar, după cum știm, puține lucruri sunt voluntare în Coreea de Nord, mai ales când vine vorba de ordinele de la conducere”, Soo Kim, fost analist CIA și acum analist politic la think tank din SUA. Rand Corporation, a spus Insider.

„Deci, cea mai recentă interdicție a numelui nu este ceva ieșit din comun pentru Coreea de Nord”, a spus ea. Dar este prea devreme să spunem ce îi rezervă viitorul fiicei lui Kim, iar asta ne spune doar că vrea ca copilul lui să fie văzut, a spus ea. Regimul încă nu a confirmat că fata a fost desemnată pentru succesiune, iar presa de stat, de asemenea, nu a început ungerea preventivă obișnuită și glorificarea unui succesor desemnat, a spus ea.

Sub dictatorii anteriori ai Coreei de Nord, moștenitorii prezenți ar primi titluri importante. Înainte ca Kim să preia puterea la sfârșitul lui 2011, el a fost făcut echivalentul unui general de patru stele și a primit posturi cheie în partid. „Să presupunem, totuși, că Kim optează să se rupă de tradiție și să-și croiască propria cale unică pentru a-și desemna și a-și pregăti succesorul. Este mult mai dificil de prezis comportamentul regimului în acest caz, evident”, a spus Kim, analistul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră