Conversațiile interceptate arată că Hamas operează în cel mai mare spital din Gaza, spun oficialii americani

17 Noi 2023
Conversațiile interceptate arată că Hamas operează în cel mai mare spital din Gaza, spun oficialii americani

Informațiile pe care Statele Unite spun că au adunat că Hamas folosea Spitalul Al-Shifa din Gaza ca nod de comandă sunt în primul rând informații de semnale, au declarat pentru CNN trei oficiazli americani

Acestea au inclus conversații interceptate între militanți care discutau despre infrastructură, au spus sursele. Doi dintre oameni au spus că informațiile erau solide.

„SUA nu ar fi spus asta dacă nu ar crede informațiile pe care le vedem”, a declarat una dintre surse pentru CNN.

Forțele speciale israeliene au făcut o incursiune în spital miercuri după ce au spus că este locul unui centru de comandă subteran pentru Hamas – o afirmație respinsă de grupul militant și de oficialii spitalului.

Israelul a lansat joi o fotografie și un videoclip cu ceea ce a numit „puț de tunel operațional”, despre care a pretins că a fost găsit în complexul spitalicesc.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului a declarat joi pentru CNN că există sute de kilometri de tuneluri în jurul Fâșiei Gaza, inclusiv în apropierea spitalului.

„Am găsit deja 300 de puțuri care intră în aceste tuneluri inclusiv în vecinătatea acelui spital”, a spus Lt. Col. Amnon Shefler. „Acum, unele dintre acestea au fost închise i de Hamas, iar altele vor fi dezvăluite când le vom găsi”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră