Contul de Twitter al lui Kanye West a fost reactivat după preluarea companiei de catre Elon Musk

28 Oct 2022
Contul de Twitter al lui Kanye West a fost reactivat după preluarea companiei de catre Elon Musk

Rapperul a fost blocat de la contul său de Instagram și Twitter timp de săptămâni după ce a postat mesaje antisemite pe fiecare platformă; scrie The Independent.

Contul de Twitter al lui Kanye West părea să fie reactivat după câteva săptămâni în care accesul rapperului a fost blocat după ce acesta a încălcat termenii și condițiile postând mesaje antisemite.

Vestea vine la doar câteva ore după ce Elon Musk a preluat cu succes platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, o mișcare despre care mulți au speculat că ar duce la deblocarea conturilor blocate anterior de auto-descrisul absolutist al libertății de exprimare.

Kanye West a văzut și Instagramul inversând interdicția contului său, platforma lui preferată pentru postare, miercuri seară. El a pierdut accesul la postarea pe fiecare platformă la începutul acestei luni pentru că a distribuit postări antisemite separate care au încălcat termenii și condițiile fiecărei companii.

În primele sale postări distribuite pe Instagram, artistul Donda a părut să abordeze recentele consecințe cu Adidas și Gap, doi dintre partenerii comerciali mai mari care și-au încetat relația de afaceri cu el în ultimele săptămâni.

 

Una dintre postări, rapperul a împărtășit o pretinsă captură de ecran a unei conversații text cu „Quinn Emmanuel”, probabil referindu-se la avocații de la Quinn Emanuel și Stradley Ronon care au lucrat anterior pentru West la parteneriatul său cu Gap.

Încă vineri dimineață, rapperul nu a postat niciun mesaj pe contul său de Twitter recent deblocat, dar mulți fani online ai rapperului și susținătorii libertății de exprimare au început rapid să sărbătorească vestea pe care acum a putut să o posteze.

„KANYE WEST TWITTER ACCOUNT REINSTATED”, a scris pe Twitter un utilizator, în timp ce a împărtășit un meme de sărbătoare.

Alții online nu au fost la fel de încântați de restabilire și s-au grăbit să reamintească publicului tweet-urile jignitoare care i-au blocat în primul rând Occidentul din contul său.

„Contul de Twitter al antisemitului Kanye West a fost restaurat după ce pro-autoritarul @elonmusk a preluat twitter. West a folosit platforma pentru a amenința cu „cu moartea poporul evreu”, a scris Kaivan Shroff pe Twitter, în timp ce un altul a scris pe Twitter replica MAGA: „Este noul motto al Twitter „face antisemitismul din nou grozav?”

West a fost inițial interzis de pe contul său de Twitter la începutul acestei luni pentru că a distribuit un tweet în care se declara că va face „death con 3” asupra poporului evreu și a pretins că nu este „antisemit pentru că negrii sunt de fapt evrei”.

Mesajul, postat sâmbătă, 8 octombrie, a fost ulterior șters de Twitter și înlocuit cu un text care spunea că a încălcat Regulile Twitter, făcând legătura cu regulile de utilizare a platformei companiei.

Blocarea Twitter a venit în urma dezactivării Instagram a rapperului, care a avut loc cu doar 24 de ore înainte ca acesta să posteze tweet-urile jignitoare care l-au împiedicat în cele din urmă să posteze pe oricare platformă.
Pe Instagram, West a distribuit o captură de ecran a unei presupuse conversații text cu Sean „Diddy” Combs, unde a sugerat că prietenul său era controlat de evrei.

Acea postare, ca și mesajele distribuite pe Twitter, a fost în mod similar eliminată de Meta. Un purtător de cuvânt al conglomeratului de rețele de socializare a declarat în timpul acelui incident că Instagram a șters postările de pe pagina lui West și i-a restricționat contul, deși nu au precizat care postări anume le-au încălcat regulile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră