Concursul Miss Italia interzice concurenții transgender: este absolut necesar „să te naști femeie” pentru a participa

21 Iul 2023
Concursul Miss Italia interzice concurenții transgender: este absolut necesar „să te naști femeie” pentru a participa

„Eu cred că trebuie să se fi născut femei”, a comentat Patrizia Mirigliani presedinta concursului Miss Italia, scrie revista Elle

În multe țări ale lumii, cel mai recent Olanda, concursurile de frumusețe s-au deschis acum femeilor trans, lăsând deoparte poziții rigide cu privire la sexul biologic și alegând incluziunea. Nu însa și în Italia și așa va fi pentru mult timp de acum încolo. 

„Atâta timp cât regulile mele vor continua sa se aplice, așa va fi” a spus Patrizia Mirigliani, patroana Miss Italia. „Deocamdată, nu cred că o le schimb”. 

Potrivit lui Mirigliani, pentru a participa la concursul de frumusețe este absolut necesar „să te naști femeie”.

Exista persoane care spun că concursurile de frumusețe sunt acum depășite și că astăzi evaluarea femeilor pe baza aspectului lor fizic este doar o modalitate de considera corpul lor drept un obiect. În unele țări, însă, s-a decis să se acorde mai multă importanță diversității și să se facă, pe cât posibil, competițiile mai moderne și nu legate de simplă estetică. Acestea au ales să lase loc femeilor care aduc mesaje importante la nivel politic sau privind nediscriminarea, femei cu povești diferite care pot servi drept exemplu, lărgesc reprezentarea comunităților marginalizate și transmit mesaje pozitive. 

Pentru Miss Italia Totuși, decizia este să mențină importanța frumuseții, înțeleasă ca respect pentru canoanele estetice și de gen, mai presus de orice. 

„Lucrurile trebuie să meargă treptat, Italia este o țară delicată și particulară”, a spus Mirigliani,

„În plus, în acest moment, doar doi transgender (bărbați care se identifică drept femei) au solicitat să participe la Miss Italia. Prin urmare, regulamentul meu actual nu o permite. Tradiția unei competiții care există de 84 de ani are importanța ei dar nu am nimic împotriva celor care decid să admită transgenderi (bărbați biologici) la concursurile de frumusețe, cu conditia sa nu fie instrumentalizat politic" .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Miss Nederland Organisatie (@missnederland)

Alte stiri din Externe

Ultima oră