Angajaților li s-a ordonat să elimine rețeaua socială de pe toate dispozitivele lor înainte de 15 martie, scrie Le Figaro.
Neîncrederea față de TikTok, rețeaua socială chineză, continuă să crească. Angajații Comisiei Europene au primit joi dimineață un e-mail în care li se cere să dezinstaleze aplicația de pe dispozitivele lor profesionale, dar și personale, folosind aplicațiile Comisiei.
„Pentru a proteja datele Comisiei și pentru a crește securitatea cibernetică a acesteia, Consiliul de administrație al Comisiei Europene a decis să suspende aplicația TikTok pe dispozitivele profesionale și personale înregistrate ca dispozitive mobile la instituție”, se arată în e-mail.
Obiectivul declarat al acestei măsuri este de a proteja datele și sistemul informatic al instituției împotriva posibilelor amenințări de atac cibernetic. Angajații sunt, așadar, invitați să șteargă aplicația până pe 15 martie, în caz contrar, accesul la anumite instrumente digitale interne precum căsuța poștală sau Skype va fi suspendat.
„Suntem dezamăgiți de această decizie, care credem că este greșită și se bazează pe concepții greșite”, a răspuns TikTok într-o declarație. Rețeaua de socializare, deținută de grupul chinez ByteDance, continuă să trezească neîncredere în multe țări.
TikTok a recunoscut că personalul său din China avea acces la datele personale ale utilizatorilor europeni. În Statele Unite, congresul a interzis aplicarea la sfârșitul lunii decembrie pe toate dispozitivele guvernamentale, în timp ce CEO-ul, Shou Zi Chew, trebuie să fie audiat de instituția americană la sfârșitul lunii martie.
Dopo gli Usa anche l'Ue chiede ai dipendenti di disinstallare Tik Tok https://t.co/ZUO9bikk20
— L'HuffPost (@HuffPostItalia) February 23, 2023