CNN: „Aliații au cerut Kievului să nu lovească Rusia în timpul "revoltei Wagner”

27 Iun 2023
CNN: „Aliații au cerut Kievului să nu lovească Rusia în timpul "revoltei Wagner”

Înainte ca șeful lui Wagner, Evgheni Prigojin, să se predea sâmbătă, aliații occidentali au avertizat Kievul să nu profite de haos pentru a lovi în interiorul Rusiei scrie CNN citând un oficial occidental.

Înainte ca  șeful lui Wagner, Evgheni Prigojin, să se predea sâmbătă, a existat un contact cu oficialii ucraineni de la aliați la mai multe niveluri, avertizându-i să nu profite de haos pentru a lovi în interiorul Rusiei, potrivit unui oficial occidental.

Îngrijorarea era că Ucraina și Occidentul vor fi văzute ca ajutând Prigojin și amenințănd suveranitatea Rusiei.

„Mesajul a fost să nu zguduim barca la acel moment” a spus oficialul, adăugând că mesajul a fost transmis la nivel de ministru de externe, deputați și prin ambasadori.

„Este o chestiune internă a Rusiei”, a spus oficialul că li s-a spus oficialilor ucraineni, repetând ceea ce au spus public alți oficiali americani și occidentali.

"Ucrainenii au fost avertizați de către aliați să nu provoace. Profitați de oportunități pe teritoriul ucrainean dar nu vă lăsați atrași în probleme interne și nu loviți asupra activelor militare ofensive din interiorul Rusiei", a spus oficialul.

În războiul cu Rusia, Ucraina este suspectată că a efectuat un număr tot mai mare de atacuri transfrontaliere sub acoperire și de sabotaj asupra instalațiilor militare rusești și  chiar de o lovitură cu drone asupra Kremlinului . Forțele ucrainene au bombardat regiunea rusă Belgorod, în apropierea graniței dintre țări.

„Doar că nu vrem să circule povestea că aceasta a fost o inițiativă a noastră”, a spus oficialul. „Este ceea ce rușii și-au dorit întotdeauna, demonstrând că există amenințări la adresa suveranității ruse”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră