Cine sunt fiicele lui Putin sancționate de SUA si UE

08 Apr 2022
Cine sunt fiicele lui Putin sancționate de SUA si UE

Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova, sancționate în Statele Unite, se numără printre cele 200 de persoane care au fost sancționate joi și de Uniunea Europeană, scrie Le Parisien.

Cele două fiice ale lui Vladimir Putin, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova, se numără printre cele 200 de noi persoane sancționate de Uniunea Europeană în paralel cu votul privind noile sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv achizițiile de cărbune rusesc.

Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova au fost sancționate și în Statele Unite, unde le-au fost înghețate bunurile.

Maria Vorontsova, 36 de ani, și Katerina Tikhonova, 35 de ani, sunt fiicele din căsătoria lui Vladimir Putin cu Lyudmila Putina, de care președintele rus a divorțat. Informațiile referitoare la ele sunt rare. La fel ca tatăl lor, fiicele lui Vladimir Putin își protejează intimitatea. Foarte puține fotografii cu cele două tinere sunt disponibile în bazele de date ale agențiilor de presă.

Maria Vorontsova, specialist in domeniul sanatatii
Cea mai mare, Maria Vorontsova, medic endocrinolog pentru copii, este unul dintre liderii companiei Nomenko, o companie majoră de proiecte de investiții în sectorul sănătății, în special în lupta împotriva cancerului. Pentru că firma furnizează „surse substanțiale de venit” guvernului rus, Maria Vorontsova este sancționată, justifică Uniunea Europeană.

Maria Vorontsova este căsătorită cu Jorrit Faassen, un om de afaceri olandez. În 2014, după prăbușirea MH 17 atribuită separatiștilor pro-ruși, în care au murit 183 de olandezi, cuplul a fost nevoit să părăsească Olanda unde locuiau, sub presiunea autorităților locale și a locuitorilor.

Katerina Tikhonova, șefa unui fond de sprijin
Specialistă în științe mecanice, Katerina Tikhonova lucrează în consiliul științific al Universității de Stat din Moscova și este șefa Innopratika, un fond de sprijin pentru tinerii oameni de știință ruși. Este fondată de companii ai căror lideri „sunt membri ai cercului oligarhilor apropiați” lui Putin, potrivit documentului Uniunii Europene, justificând astfel aceste sancțiuni.

Katerina Tikhonova a fost căsătorită până în 2018 cu Kirill Nikolayevich Chamalov, un om de afaceri foarte bogat care a fost cândva consilier economic al guvernului, deja vizat de sancțiunile occidentale. Este fiul unui prieten foarte apropiat al lui Vladimir Putin. Vila lui din Biarritz fusese recent vizată de activiștii care se opuneau războiului din Ucraina

Kremlinul a declarat joi că a fost surprins de decizia SUA de a impune sancțiuni fiicelor adulte ale președintelui Vladimir Putin, descriind această mișcare ca parte a unei frenezii occidentale mai ample împotriva Rusiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră