Cinci sicrie acoperite cu steagul francez au fost așezate în fața Turnului Eiffel

02 Iun 2024
Cinci sicrie acoperite cu steagul francez au fost așezate în fața Turnului Eiffel

Sicriele au fost împodobite cu inscripția „Soldații francezi care au murit în Ucraina”. Trei persoane au fost arestate și luate în custodia poliției. S-a deschis o anchetă, scrie Le Figaro

În această dimineață de sâmbătă, cu puțin înainte de ora 9 dimineața, angajațiide la Tour Eiffel au fost surprinși să descopere, la poalele monumentului, cinci sicrie din lemn de mărime reală. Acestea din urmă au fost lăsate lângă Quai Jacques-Chirac, pe malul Senei. Toate erau acoperite cu un steag francez cu o esarfa pe care scria „Soldații francezi au murit în Ucraina ”, a declarat o sursă din poliție pentru Le Figaro , confirmând informațiile din Le Parisien.

O expertiză la laboratorul central a stabilit că sicriele conțineau doar ipsos. Cei trei indivizi din spatele acestei operațiuni au fost găsiți și plasați în custodia poliției: ei erau șoferul dubei cu care se transporta sicriele, precum și cei doi complici ai săi, care se pregăteau să plece în Germania la bordul unui autobuz care se îndrepta spre Berlin. Interogat, șoferul, potrivit aceleiași surse, le-a spus anchetatorilor că a sosit din Bulgaria cu o zi înainte și a fost „plătit cu 40 de euro pentru a preda sicriile și încărcătura” .

Aceste trei persoane sunt, conform informațiilor, bulgari, ucraineni și germani. O anchetă a fost deschisă de parchetul din Paris pentru „violență premeditată”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră