Christine Lagarde îl invită pe Donald Trump să facă „o vizită” la BCE după criticile sale la adresa băncilor centrale

22 Oct 2024
Christine Lagarde îl invită pe Donald Trump să facă „o vizită” la BCE după criticile sale la adresa băncilor centrale

Președintele Băncii Centrale Europene a răspuns candidatului republican la Casa Albă marți, 22 octombrie, scrie Le Figaro

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde i-a propus marți candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, să vină într-o „vizită” la Frankfurt, după criticile miliardarului la adresa  profesiei de bancher central. „Ar trebui să vină să ne viziteze ”, a răspuns șeful BCE, invitat să vorbească marți, 22 octombrie, în birourile agenției Bloomberg de la Washington DC, cu ocazia reuniunilor de toamnă ale Fondului Monetar (FMI) și ale lumii bancare. „Am mii de oameni harnici, economiști, avocați, informaticieni și vă pot asigura că lucrează din greu în fiecare zi, nu doar o dată pe lună”, a continuat Christine. 

Fostul președinte american și candidat la Casa Albă a declarat în cadrul unui eveniment organizat la începutul acestei luni, tot de Bloomberg, că funcția de bancher central este „cea mai bună slujbă din administrația americană”. 

„Ajungi la birou o dată pe lună (...) arunci o monedă în aer. Și toată lumea vorbește despre tine ca despre un zeu”, a glumit miliardarul care îl critică deschis pe președintele Băncii Centrale Americane (Fed) Jerome Powell, pe care îl-a numit când era președinte, cu privire la alegerile sale în politica monetară. 

„Apărăm și luptăm pentru euro în același mod în care Fed apără și luptă pentru dolar, sunt sigura. Nu vreau să vorbesc în numele lui Jerome Powell, dar sunt sigură că și el își vede munca în acest fel ”, a mai spus Christine Lagarde marți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră