China este gata să susțină Rusia în apărarea „intereselor ei fundamentale”, i-a spus Xi Jinping lui Vladimir Putin

15 Sep 2022
China este gata să susțină Rusia în apărarea „intereselor ei fundamentale”, i-a spus Xi Jinping lui Vladimir Putin

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus astăzi omologul său rus Vladimir Putin că țara sa este pregătită să colaboreze cu Moscova, a informat presa de stat chineză, scrie Le Monde.

„China este dispusă să lucreze cu Rusia pentru sprijin ferm și reciproc în probleme legate de interesele de bază ale celuilalt și să aprofundeze cooperarea practică în comerț, agricultură, conectivitate și alte domenii ”, a spus el, a spus Xi Jinping, potrivit unui raport al statului. radiodifuzor CCTV.

Cei doi s-au întâlnit joi la un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) din Uzbekistan, prima lor întâlnire de la începutul invaziei ruse a Ucrainei și prima călătorie la străinul președintelui Xi de la începutul coronavirusului. pandemic.

Relațiile Beijing-Moscova au fost tumultuoase în timpul Războiului Rece, dar cei doi vecini s-au apropiat mult în ultimele decenii pentru a rezista împreună împotriva influenței SUA. China a refuzat astfel încă de la intervenția din 24 februarie să folosească cuvântul „invazie” pentru a descrie operațiunile militare lansate de Moscova în Ucraina. Puterea chineză nu a condamnat niciodată invazia rusă și pune conflictul pe seama Statelor Unite și a NATO.

Alte stiri din Externe

Ultima oră