Cât de mult valorează un medic: o casă gratis și salariu de 1 milion de dolari pe lună. Totuși nu se găsește un candidat

03 Ian 2023
Cât de mult valorează un medic: o casă gratis și salariu de 1 milion de dolari pe lună. Totuși nu se găsește un candidat

Quairading, un oraș rural aflat la 167 de kilometri est de Perth, oferă până la 1 milion de dolari și chirie gratuită unui medic care dorește să se mute acolo. Orașul din vestul Australiei, unde locuiesc aproximativ 1.000 de locuitori, a dezvăluit că singurul său medic de familie se va retrage în martie anul curent. Pentru a atrage un nou medic, Consiliul Quairading oferă și o casă cu patru dormitoare în care noul medic să locuiască gratuit, conform 9news.com.au

Membrul consiliului Peter Smith a declarat pentru 9 News că intregul consiliul este îngrijorat de faptul că rezidenții localității trebuie să călătorească la o oră distanță pentru îngrijiri medicale. „Celalalt aspect al nostru este, dacă ne pierdem medicul, atunci călătorim la Northam sau York sau la alte centre pentru a obține acel serviciu”, a spus Smith. „Există o distribuție defectuoasă a medicilor de familie, de care suntem conștienți, și a fost exacerbată în timpul pandemiei”.

Consiliul va acoperi, de asemenea, costurile de funcționare de zi cu zi ale cabinetului de medicină generală, precum și salariul personalului suplimentar. Nu este prima dată când orașele rurale trebuie să ofere salarii mari pentru a atrage medici. Anul trecut, orașul Julia Creek din Queensland a oferit 500.000 de dolari plus chirie gratuită, în încercarea de a atrage un nou medic generalist în oraș.

Acesta vine în momentul în care guvernul federal lansează un program de instruire pentru medicii de familie în mediul rural de 13 milioane de dolari în Tasmania pentru a combate penuria de medici de familie. În cadrul programului, stagiarii GP vor avea opțiunea de a fi angajați de guvernul statului, mai degrabă decât practicile individuale.

Acest lucru le-ar oferi venituri și drepturi garantate, cum ar fi concediul anual și alte beneficii primite de medicii care lucrează în spitale.

Guvernul a spus că speră că acest lucru va face ca munca în mediul rural și în practica generală să fie mai atractivă. „Australienii din fiecare cod poștal merită acces la asistență medicală de clasă mondială”, a spus premierul Anthony Albanese. „De prea mult timp am văzut că comunități din Tasmania – precum Huon Valley, Bridgewater, Deloraine și în Latrobe – nu pot reține medici.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră