Cascatorul și pilotul de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil

03 Ian 2023
Cascatorul și pilotul de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil

Pilotul de raliuri Ken Block, care mai târziu a devenit o senzație pe internet cu cascadorii sale îndrăznețe la volan, a murit la vârsta de 55 de ani, după un accident de snowmobil, a declarat echipa sa Hoonigan Racing, anunță The Guardian.

„Cu cele mai profunde regrete ale noastre putem confirma că pilotul Ken Block a murit astăzi într-un accident cu snowmobilul”, a spus Hoonigan într-o declarație postată luni pe Instagram.

„Ken a fost un vizionar, un pionier și o icoană. Și cel mai important, un tată și un soț. El va fi incredibil de dor.”

Accidentul a avut loc în județul Wasatch din Utah. Biroul șerifului local a spus că Block mergea pe o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat și a aterizat deasupra lui.

„El a fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite în urma accidentului”, au spus aceștia într-un comunicat, adăugând că mergea într-un grup, dar era singur când a avut loc accidentul.

După ce și-a început cariera de raliuri în 2005, Block a fost numit Rookie of the Year în Campionatul Rally America. A concurat la Campionatul Mondial de Raliuri și a câștigat mai multe medalii de rallycross la X Games.

Americanul a co-fondat și compania de îmbrăcăminte sport DC Shoes și a produs seria de videoclipuri Gymkhana, care îl prezenta pe el conducând pe piste periculoase și curse cu obstacole. Serialul a strâns milioane de vizualizări pe YouTube.

În 2016, a apărut într-un episod din Top Gear repornit de la BBC, conducând prin Londra cu actorul și gazda Matt LeBlanc. Acea apariție s-a încheiat într-o controversă când a fost dezvăluit că Block și LeBlanc au făcut gogoși, drifturi și burnout-uri, lăsând dâre înnegrite de anvelope în sus și în jos pe Whitehall, în vecinătatea monumentelor, inclusiv a Cenotafului.

BBC și-a cerut scuze mai târziu, iar filmările care conțineau Cenotaful nu au fost niciodată difuzate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră