Aarhus and Pafos sunt capitalele europene ale culturii în 2017 (GALERIE FOTO)

10 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Aarhus and Pafos sunt capitalele europene ale culturii în 2017 (GALERIE FOTO)

Acţiunea „Capitala europeană a culturii” este o iniţiativă a Uniunii Europene care urmăreşte să pună în evidenţă bogăţia şi diversitatea Europei, precum şi aspectele culturale comune ale ţărilor sale. Citiți mai multe despre capitalele culturale din acest an.

Aarhus
Este al doilea cel mai mare oras din Danemarca, cu o populație de 331.558 de locuitori.

O așezare vikingă din secolul al 8-lea, Aarhus este cel mai vechi oraș din Danemarca și este locuit de o mulțime de tineri - 13% din populație sunt studenți.

port

Printre marile atracții din Arhus se numără ARoS, Muzeul de Artă din Aarhus, orașul vechi, care este un muzeu în aer liber. 

muzeu

Muzeul Moesgaard are o colecție arheologică importantă.

Moesgaard

Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru istoria sa muzicală.

muzica

Tema din 2017 pentru orașul Aarhus este ”Regândește”. Aarhus 2017 folosește arta și cultura pentru a-și reconsidera provocările de mâine. Scopul este de a crea o dezvoltare durabilă - creștere economică, culturală și socială - și de a inspira cetățenii să trăiască, să muncească și să facă parte din regiunea europeană.

Pafos
A fost capitala țării în perioadele elenistică și romană. Astăzi, orașul numără 88.266 de locuitori și are o moștenire istorică bogată, cu multe situri de patrimoniu cultural.

pafos1

Tema pentru Pafos, capitală a culturii în 2017, este „Deschideți Fabrica de Aer”.

pafos2

Conceptul are la bază o tradiție de mii de ani, când cultura a fost promovată în aer liber și a fost recunoscut faptul că există o necesitate pentru deschiderea orizonturilor și a modului de gândire.

Pafos promenada

Proximitatea geografică a orașului de Orientul Mijlociu, precum și de continentul european ajută Pafos să acționeze ca o legătură pentru schimbul cultural.

Alte stiri din Externe

Ultima oră