Candidata irlandeza non-binară a criticat organizatorii Eurovision: "Lumea a vorbit, vin non-binarii, au luat victoria și sunt atât de mândra. La naiba cu EBU"

12 Mai 2024
Candidata irlandeza non-binară a criticat organizatorii Eurovision: "Lumea a vorbit, vin non-binarii, au luat victoria și sunt atât de mândra. La naiba cu EBU"

Bambie Thug, participanta non-binară irlandeză la Eurovision care s-a declarat "vrăjitoare" și simpatizantă a sataniștilor, a criticat dur organizatorii Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), spunând: „F**k the EBU” („La naiba cu EBU”) pentru că nu au sprijinit-o într-o dispută cu Israelul.. "Lumea a vorbit, vin queer-ii, vin non-binarii pentru victoria naibii, și sunt atât de mândra. F**k the EBU” a declarat ea, citata de Belfast Telegraph

Participantă irlandeză la Eurovision Bambie Thug a criticat dur organizatorii Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), spunând: „La naiba cu EBU”.

Artista non-binară, care s-a clasat pe locul șase la concurs, nu a participat sâmbătă la proba generală din cauza unei „situații” în culise. Ea i-a acuzat pe organizatorii Eurovision Song Contest că nu au sprijinit-o într-o dispută cu Israelul.

Bambie Thug a susținut că postul israelian KAN nu a respectat regulile concursului și acest lucru a fost adus în atenția EBU.

„Deci acum că sunt liberă pot vorbi despre toate, nu? KAN, radiodifuzorul, a incitat la violență împotriva mea de două ori, de trei ori”, a spus Bambie Thug după finala de sâmbătă seara.

„Am informat EBU, au spus că vor investiga. Au așteptat până în ultimul moment, încă nu avem o declarație înapoi. [EBU] ne-a permis să fim țapi ispășitori, ne-a permis să fim purtători de cuvânt pentru a ne susține. Acel radiodifuzor nu a respectat regulile și sper că anul viitor nu li se va permite să concureze din această cauză.”

Iralndeza a devenit emoționata când a vorbit despre tensiunea din culise din ultimele zile.

„În culise, nu știi cantitatea de presiune și cantitatea de muncă pe care am făcut-o pentru a schimba lucrurile și sunt atât de mândră de Nemo pentru că a câștigat”, au spus aceștia.

„Sunt atât de mândră de toți cei din top 10 care ne-am luptat pentru această mizerie în culise pentru că a fost atât de greu, a fost atât de oribil pentru noi și sunt atât de mândră de noi. ”

„Vreau doar să spun că noi suntem ceea ce este Eurovision. EBU nu este Eurovision. La naiba cu EBU, nici nu-mi mai pasă. La naiba cu ei”, a spus Bambie.

„Lucrul care ne face concurenți, comunitatea din spatele ei, dragostea și puterea și sprijinul tuturor dintre noi este ceea ce face schimbarea. Lumea a vorbit, vin queer-ii, vin non-binarii pentru victoria naibii, și sunt atât de mândră.”

EBU a fost contactată pentru comentarii, dar încă nu a emis o declarație.

Aseară, artistul elvețian non-binar Nemo a ocupat primul loc în clasament cu piesa lui pop The Code despre călătoria lui de auto-descoperire a faptului ca nu e nici bărbat nici femeie.

De asemenea, a fost critic la adresa organizatorilor. Nemo a fluturat un steag non-binar în camera verde, chiar dacă a susținut că EBU a spus să nu o facă.

„Mi-am introdus steagul de contrabandă pentru că Eurovision a spus "nu" și am făcut-o oricum. Așa că sper că și alți oameni au făcut asta.”

Referindu-se la versurile piesei și la faptul că a spart accidental trofeul pe scenă, el a continuat: „Cum am spus, am spart codul, am spart trofeul, trofeul se poate repara.Poate că Eurovision are nevoie de unele reparații.”

Premierul irlandez Simon Harris a felicitat-o pe Bambie pentru o „performanță uimitoare și un tur de forță la Eurovision 2024”.

„Au evoluat cu pasiune și ne-au făcut mândri. Erupția de aplauze la sfârșitul performanței Irlandei și-a spus cuvântul de la sine”, a spus el într-un comunicat.

„Felicitări Elveției pentru victorie și bravo Suediei pentru că a găzduit un alt spectacol. Mulțumim celui mai apropiat aliat muzical al nostru din Europa – Australia – pentru singurele noastre 12 puncte!

„În ceea ce ne privește, este noaptea lui Bambie Thug."

Melodia Doomsday Blue inspirata dintr-un ritual satanic a fost întâmpinata cu aplauze și s-a încheiat cu cuvintele „Dragostea va triumfa întotdeauna asupra urii”.

Este cel mai de succes participant pe care l-a avut Irlanda la Eurovision în ultimii ani – ultima oară când Irlanda s-a calificat pentru Marea Finală a fost în 2018 cu Ryan O'Shaughnessy's Together.

Ultima dată când Irlanda a ajuns pe locul șase în Marea Finală a fost acum aproape un sfert de secol, în 2000, când Eamonn Toal a interpretat Millennium of Love.