Cancel Christmas: se renunță la urarea ”Crăciun fericit” și nu ai voie să organizezi petreceri de ”Crăciun”

16 Dec 2022
Cancel Christmas: se renunță la urarea ”Crăciun fericit” și nu ai voie să organizezi petreceri de ”Crăciun”

Aristocratul britanic,Lord Michael Ashcroft a apărat tradiția veche de secole de a ura oamenilor un „Crăciun fericit”, după ce birocrații le-au spus personalului unei universități să evite utilizarea cuvântului „Crăciun”, anunță Fox News.

„Voi continua să urez tuturor un Crăciun fericit și nu voi schimba acest lucru într-un sezon festiv și fericit”, a declarat Ashcroft într-un tweet care a devenit viral pe Twitter.

Ashcroft răspundea unui raport al jurnalistului independent Sophie Corcoran, potrivit căruia Universitatea din Brighton îi sfătuia pe membrii personalului „să evite să folosească cuvântul „Crăciun” de teamă să nu jignească studenții necreștini”.

„Nu înțeleg asta – nu interzicem cuvintele Ramadan sau Diwali”, a subliniat Corcoran, chiar dacă „mulți dintre noi nu sărbătorim acele evenimente”.

Ashcroft a împărtășit și un moment de la gazda radio britanică, Julia Hartley-Brewer care discuta despre fiasco-ul de Crăciun. „Funcționarilor publici li s-a spus să se refere la petrecerile de Crăciun drept „sărbători festive”, în încercarea de a evita excluderea diferitelor credințe”, a explicat ea.

"Așa este? Așa trebuie să faci o petrecere de Crăciun acum?" ea a intrebat.

„Este o tradiție britanică”, a spus Hartley-Brewer. „Suntem crescuți într-o cultură iudeo-creștină, unde marcăm sărbătorile religioase ale religiei creștine, pentru că acestea sunt originile istoriei noastre și ale valorilor și culturii noastre”.

Ea s-a dat ca exemplu de cineva care sărbătorește Crăciunul fără a fi creștin. "Sunt un ateu. Nu sunt deloc jignit de cineva care face referire la o petrecere de Crăciun. De ce facem o petrecere? Pentru că este Crăciunul. De aceea organizăm petrecerea."

Hartley-Brewer a batjocorit, de asemenea, ideea că sărbătoarea Crăciunul ar trebui să fie numit „sărbătoare festivă”, deoarece pot fi prezenți necreștini. „Este ca și cum ai spune că nu putem avea curcan și porci în lume pentru că este un vegetarian la masă.”

Ea a continuat că, chiar și ca ateu, „Nu m-aș supăra dacă aș fi invitat la un fel de festival religios”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră