California: un salvamar a depus plângere pentru că trebuie să lucreze sub un steag LGBT+

30 Mai 2024
California: un salvamar a depus plângere pentru că trebuie să lucreze sub un steag LGBT+

Un salvamar de pe plaja din California care a refuzat să lucreze la o stație unde a fost arborat un steagul de mândrie LGBT+ a lansat un proces împotriva angajatorilor săi pentru discriminare religioasă, scrie Le Figaro

Jeffrey Little, un angajat din Los Angeles de mai bine de două decenii și un creștin evanghelic, a intentat o acțiune în instanța federală pe 24 mai, spunând că steagul reprezintă valori în contradicție cu convingerile sale. „Opiniile asociate în mod obișnuit cu (steagul LGBT+) cu privire la căsătorie, sex și familie sunt în conflict direct cu credințele religioase reale și sincere ale căpitanului Little”, se arată în plângere.

Oficialii regiunii Los Angeles au adoptat anul trecut o măsură pentru ca drapelul în cauză (care include și porțiuni reprezentând persoane de culoare, transgender și non-binare) să arboreze pe clădiri publice în luna iunie, luna tradițională a mândriei LGBT+, inclusiv la posturi de salvamar pe plaja. Jeffrey Little le-a spus superiorilor săi anul trecut că vrea să fie scutit de obligația de a arbora steagul, iar plângerea susține că superiorii lui l-au repartizat pe plaje unde nu era posibil să arboreze steagul. Dar odată ajuns acolo, salvatorul a observat că trei clădiri din apropiere arborează steagul în cauză.

Stres emotional

Apoi a decis să coboare toate cele trei steaguri, provocând un răspuns din partea superiorului său, care i-a dat ordine directe să se asigure că steagurile vor fi arborate pe tot parcursul lunii Mândriei. Procesele caută daune nespecificate pentru suferință emoțională și cer instanței să ordone județului Los Angeles să acorde lui Jeffrey Little o excepție pentru ca acesta să nu fie nevoit să ridice steagul.

Salvatorul este apărat de avocații Thomas More Society, un grup juridic conservator al cărui site web susține mai multe procese care contestă drepturile la avort și la căsătoria între persoane de același sex.

Alte stiri din Externe

Ultima oră