Brazilia nu va trimite arme sau muniție în Ucraina, spune Lula

11 Feb 2023
Brazilia nu va trimite arme sau muniție în Ucraina, spune Lula

Joe Biden l-a primit pe omologul său brazilian vineri seară. În timp ce Statele Unite pilotează ajutorul pentru Ucraina, Brazilia, care a condamnat invazia rusă la ONU, nu a adoptat sancțiuni economice împotriva Moscovei și nu a trimis muniție la Kiev, scrie Le Monde.

Într-un interviu acordat CNN, Lula a spus: „Trebuie să găsim interlocutori care să poată sta cu președintele Putin pentru a-i arăta greșeala pe care a făcut-o invadând teritoriul Ucrainei și trebuie să arătăm Ucrainei că trebuie să vorbească mai mult, astfel încât putem evita acest război. El adaugă că nu va vinde arme sau muniție Ucrainei pentru a evita implicarea Braziliei. 

„Nu vreau să intru în război. Vreau să pun capăt războiului."

Vreau să vorbesc despre pace cu (președintele rus Vladimir) Putin. Vreau să vorbesc despre pace cu președintele Biden, vreau să vorbesc despre pace cu (liderul chinez) Xi Jinping. Vreau să vorbesc despre pacea cu India, cu Indonezia... pentru că pentru mine lumea se va dezvolta singură doar dacă avem pace”, a spus el.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, consideră că punctul de vedere al președintelui brazilian nu reflectă starea actuală a războiului. „De aceea lucrăm pentru a ne asigura că Ucraina are tot ce îi trebuie pentru a reuși pe câmpul de luptă”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră