Borrell: Ucraina este cea mai mare îngrijorare pentru toți europenii

14 Mar 2024
Borrell: Ucraina este cea mai mare îngrijorare pentru toți europenii

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a spus că dintre toate problemele de pe agenda de politică externă a UE, problema Ucrainei în contextul agresiunii ruse îi îngrijorează cel mai mult pe europeni, scrie Ukrinform

El a spus acest lucru miercuri în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken la Washington, relatează corespondentul Ukrinform.

"Ucraina este grija noastră cea mai mare și imediată pentru noi europenii și pentru voi. Pentru securitatea noastră comună", a subliniat Înaltul Reprezentant al UE la începutul întâlnirii cu secretarul Blinken.

Borrell a subliniat că Rusia nu se va opri din agresiune.

„Trebuie să o oprim”, a adăugat el.

În acest context, Înaltul Reprezentant a remarcat că Statele Unite și Uniunea Europeană fac multe, dar „pot face și mai mult pentru a-i sprijini pe ucraineni în această perioadă foarte dificilă”.

Borrell a vorbit marți la sesiunea anuală a Consiliului de Securitate al ONU dedicată cooperării dintre Uniunea Europeană și ONU. El a subliniat că respectul pentru Carta ONU și solidaritatea cu Ucraina, care luptă împotriva agresiunii Rusiei, nu numai că îndeplinesc interesele Ucrainei, ci contribuie și la protejarea integrității teritoriale a oricărei alte țări din lume.

Alte stiri din Externe

Ultima oră