Bill Gates prezice că alegerile din 2024 din întreaga lume vor fi „punct de cotitură” pentru „sănătate și climă”

26 Dec 2023
Bill Gates prezice că alegerile din 2024 din întreaga lume vor fi „punct de cotitură” pentru „sănătate și climă”

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a făcut o listă de predicții despre ceea ce va aduce 2024, de la dezvoltarea AI la schimbări politice vaste, scrie FoxNews

Pe măsură ce 2023 se apropie de sfârșit, miliardarul și-a amintit de scrisoarea deschisă de anul precedent către lume despre „cum perspectiva de a deveni bunic m-a făcut să reflectez asupra lumii în care se va naște nepoata mea”. Pentru anul următor, Gates s-a orientat către „să se gândească mai mult la lumea pe care o va moșteni și la cum va fi peste decenii de acum încolo, când generația ei va fi la conducere”, începând cu multe dintre schimbările majore pe care le anticipează în 2024.

„Sunt norocos că munca mea îmi oferă o perspectivă asupra tuturor modalităților în care lumea se îmbunătățește. Provocările cu care ne confruntăm sunt mult mai puțin descurajante atunci când înțelegi exact ce va fi nevoie pentru a le aborda”, a scris el. „În această scrisoare, vă voi împărtăși doar câteva motive pentru care sunt optimist în ceea ce privește anul care urmează.

Bill Gates a sugerat că inteligența artificială, sau AI, va accelera rapid progresul științific atunci când vine vorba de medicina modernă. Programele de inteligență artificială pot analiza rapid cantități masive de date pentru a ajuta la înțelegerea modului de tratare a unora dintre cele mai periculoase boli din lume.

„Dacă ar trebui să fac o predicție, în țările cu venituri mari, cum ar fi Statele Unite, aș presupune că suntem la 18-24 de luni distanță de niveluri semnificative de utilizare a IA de către populația generală”, a sugerat el. „În țările africane, mă aștept să văd un nivel comparabil de utilizare în aproximativ trei ani. Acesta este încă un decalaj, dar este mult mai scurt decât timpii de întârziere pe care le-am văzut cu alte inovații”.

Gates a vorbit, de asemenea, pe larg despre inovațiile energetice, deoarece „mai mulți oameni sunt forțați să îndure greutăți ca urmare a evenimentelor meteorologice extreme mai frecvente cauzate de schimbările climatice”.

El a sugerat că „În 2024 și mai departe, prezic că vom vedea o mulțime de inovații noi care vor veni pe piață – chiar și în domenii foarte complicate, cum ar fi nuclearul”. El a continuat scriind: „Criza climatică poate fi copleșitoare, dar mi se pare mai ușor să rămân optimist atunci când te concentrezi pe toate progresele pe care le facem. Dacă lumea continuă să acorde prioritate finanțării inovației, sper că putem face progrese bune în ceea ce privește obiectivele noastre climatice.”

La fel ca multe alte probleme, alegerile, în special cele din 2024, vor fi un punct de cotitură istoric și, având în vedere atât de multe în 2024, Gates a susținut că acesta va fi un an important.

„Am citit recent o statistică care m-a uimit: mai mulți oameni ar putea vota în 2024 decât în ​​oricare alt an din istorie”, a scris el. „Cetăţeni din aproape 60 de ţări se vor îndrepta la urne anul viitor pentru a alege lideri la toate nivelurile de guvernare. Aceste ţări găzduiesc peste 4 miliarde de oameni – sau mai mult de jumătate din populaţia lumii. Este uluitor când ne gândim”.

Deși a susținut că „alegerile naționale – precum cele care au loc în Statele Unite, India și Africa de Sud – vor atrage cea mai mare parte a atenției”, el a sugerat că cei aleși pentru funcții naționale și locale vor avea implicații majore și că „Numărul mare de oameni care vor vota în 2024 înseamnă că rezultatele vor avea un impact nemaipomenit asupra viitorului lumii noastre”.

Miliardarul a implorat apoi: „Dacă aș putea dori o dorință tuturor oamenilor care se îndreaptă la urne anul viitor – indiferent unde locuiesc – ar fi ca ei să ia în considerare alegerea unor lideri care înțeleg importanța investiției în dezvoltarea umană în întreaga lume. . Istoria a demonstrat în repetate rânduri că, atunci când guvernele aleg să se angajeze și să ajute oamenii din afara granițelor lor, întreaga lume beneficiază.”

Gates a susținut în mod specific că alegerile din 2024 vor fi un „punct de cotitură atât pentru sănătate, cât și pentru climă” și a avertizat: „Nu putem lăsa extremismul și polarizarea să ne limiteze alegerile”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră