Biden spune că „intenționează” să candideze pentru un alt mandat în 2024

22 Oct 2022
Biden spune că „intenționează” să candideze pentru un alt mandat în 2024

La 80 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă președinte ales vreodată în Statele Unite iar vârsta lui ridică semne de întrebare cu privire la posibilitatea unei candidaturi în 2024, scrie Le Figaro.

Președintele american Joe Biden, care împlinește 80 de ani în noiembrie, a declarat vineri că „intenționează” să candideze pentru un alt mandat în 2024, dar nu a luat încă o decizie oficială.

Întrebat despre asta pe canalul MSNBC, democratul a spus că dacă nu s-a hotărât imediat, este pentru că de îndată ce a fost făcut anunțul, „se pun în mișcare o serie întreagă de reguli” și „va trebui să mă comport ca un candidat”.

Nu am luat încă decizia oficial, dar aceasta este intenția mea. Intenția mea (este) să candidez din nou și avem timp să luăm această decizie”, a spus el.

Întrebat dacă soția lui, Jill Biden, este de acord ca el să intre din nou în cursă, el a dat de înțeles că ea este. Soția mea crede că facem ceva foarte important și nu ar trebui să abandonez asta”, a spus el după o pauză.

Joe Biden și-a anunțat deja „intenția” de a candida din nou în septembrie, rămânând evaziv.

Cel mai în vârstă președinte ales vreodată

Cel mai în vârstă președinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden își va aniversa cei 80 de ani pe 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui posibil al doilea mandat și 86 la sfârșit. Vârsta lui alimentează în mod regulat speculații cu privire la realitatea unei noi candidaturi.

Joe Biden și partidul său se pregătesc să treacă testul alegerilor parlamentare intermediare din 8 noiembrie, în mod tradițional dificil pentru președintele în exercițiu.

Printre candidații republicani pentru aceste alegeri, mai mulți fac campanie continuând să spună – în mod fals – că alegerile prezidențiale din 2020 câștigate de Joe Biden au fost „furate” de la predecesorul său, Donald Trump. Acesta din urmă cochetează din ce în ce mai deschis cu ideea de a se reprezenta în 2024.

Alte stiri din Externe

Ultima oră