Biden: "Putin „încearcă să găsească aer” cu propunerea de "încetare a focului"

05 Ian 2023
Biden: "Putin „încearcă să găsească aer” cu propunerea de "încetare a focului"

Președintele SUA a reacționat la ordinul lui Putin de a stabili un încetare a focului în Ucraina pentru Crăciunul Ortodox, scrie Reuters

Joe Biden a declarat joi că Vladimir Putin încearcă să „și ofere puțin aer” anunțând încetarea focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox, primul armistițiu major de la începutul invaziei ruse .

"Sunt reticent să răspund (la) orice spune Putin. Mi s-a părut interesant." a spus Biden.

Președintele rus „era gata să bombardeze spitale, creșe și biserici (...) pe 25 decembrie și de Anul Nou (...) Cred că încearcă să-și ofere puțin aer”, a spus Joe Biden în timpul unui discurs la Casa Alba.

Ucraina a respins oferta de încetare a focului de Crăciunul Ortodox, spunând că nu va exista niciun armistițiu până când Rusia nu își va retrage forțele de pe teritoriul ocupat.

Încetarea focului lui Putin ar urma să înceapă pe 6 ianuarie, când mulți creștini ortodocși, inclusiv cei care trăiesc în Rusia și Ucraina, sărbătoresc Crăciunul. Ar fi primul armistițiu major al războiului vechi de peste 10 luni, care a adus zeci de mii de vieți și a devastat zone mari din Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră