Biden: „Nu vom abandona Ucraina”

01 Oct 2023
Biden: „Nu vom abandona Ucraina”

 „Vreau să spun aliaților noștri, poporului american și poporului Ucrainei, puteți conta pe sprijinul nostru. Nu vom abandona Ucraina» a spus Joe Biden într-un discurs televizat după ce Congresul a adoptat o măsură de finanțare temporară care exclude miliardele de ajutor promise Ucrainei, scrie Le Monde

Președintele SUA a promis duminică că Statele Unite nu vor abandona Ucraina sfâșiată de război și i-a îndemnat pe republicani să nu se mai  „joace”  cu amenințarea unei  „închideri”,  după ce sâmbătă a fost încheiat un acord provizoriu in extremis.

„Vreau să spun aliaților noștri, poporului american și poporului Ucrainei, puteți conta pe sprijinul nostru. Nu vom abandona  Ucraina, a spus el într-un discurs televizat de la Casa Albă.

Acordul adoptat sâmbătă de Congresul american de a prelungi termenul limită pentru „închidere”  cu 45 de zile a exclus efectiv ajutorul suplimentar pentru Kiev.

„Există un sentiment de urgență”  pentru aprobarea unei noi măsuri de finanțare pentru Ucraina în următoarele zile și săptămâni, a spus Joe Biden, acuzând și pe republicani care cer reduceri profunde ale cheltuielilor guvernamentale. " Destul e destul. (...) M-am săturat de jocul pe muchie de cutit”, a declarat el

 „Această politică (...) trebuie să înceteze. Nu trebuie să existe o altă criză ”, a continuat el

Alte stiri din Externe

Ultima oră