Biden îi subliniază lui Netanyahu „nevoia absolută de a proteja civilii”

08 Dec 2023
Biden îi subliniază lui Netanyahu „nevoia absolută de a proteja civilii”

Președintele american Joe Biden a discutat joi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a discuta despre cele mai recente evoluții din războiul dintre Israel și Hamas, scrie CNN

În timpul conversației, Biden a reiterat necesitatea ca Israelul să protejeze civilii, potrivit unei citiri a apelului de la Casa Albă.

Biden „a subliniat necesitatea critică de a proteja civilii și de a separa populația civilă de Hamas, inclusiv prin coridoare care să permită oamenilor să se deplaseze în siguranță din zonele definite de ostilități”, se arată în comunicat.

Biden i-a spus, de asemenea, lui Netanyahu că mai mult ajutor este „necesar urgent în general”, potrivit declarației.

Președintele a transmis, de asemenea, „îngrijorarea profundă” pentru ostaticii care sunt încă ținuți în Gaza, spunându-i lui Netanyahu că refuzul Hamas de a elibera tinere femei ostatice civile este de vină pentru întreruperea pauzei umanitare de săptămâna trecută.

Oficialii israelieni și americani cred că Hamas continuă să țină ostatice un număr de femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani – multe dintre ele răpite de la  festivalul de muzică Nova  – a raportat anterior CNN. Hamas a insistat că unele dintre femeile rămase pe care le țineau ostatice erau considerate parte a Forțelor de Apărare Israelului, ceea ce Israelul a negat. 

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a fost întrebat în briefingul de știri de la Casa Albă de ce cei doi nu au mai vorbit din noiembrie, Kirby a spus că „asta nu spune nimic”. 

Vor fi absolut conversații suplimentare între cei doi. Nu am nicio îndoială în privința asta”, a spus Kirby reporterilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră