Biden îi spune lui Obama „ea nu este la fel de puternică ca mine” – iar fostul președinte răspunde „este adevărat”

18 Oct 2024
Biden îi spune lui Obama „ea nu este la fel de puternică ca mine” – iar fostul președinte răspunde „este adevărat”

– Președintele Biden i-a spus fostului președinte Barack Obama că „ea” nu este „la fel de puternică ca mine” – Obama fiind de acord si răspunzând „asta e adevărat” – într-o conversație descifrată pentru New York Post de un cititor de buze profesionist.

Evaluarea aparent sinceră a poziției vicepreședintelui Kamala Harris la alegerile din 5 noiembrie a avut loc miercuri după-amiază, în timp ce cei mai recenti doi președinți democrați ai Americii au discutat la slujba memorială a lui Ethel Kennedy la Washington.

„Nu este la fel de puternică ca mine”, a spus Biden, 81 de ani, conform traducerii, care a fost produsă prin analizarea mișcărilor buzelor din video în timpul discuției.

„Știu... este adevărat”, a fost de acord popularul fost președinte, adăugând: „Avem timp”.

„Da, îl vom obține la timp”, a spus Biden, care a fost forțat de colegii democrați să renunțe la nominalizarea drept candidat în favoarea lui Harris, într-o revoltă a partidului despre se crede că a fost susținuta de Obama .

Cu câteva clipe mai devreme, Obama a spus, „este important să avem ceva timp împreună” într -o posibilă referire la campania alături de Harris.

Dialogul a fost tradus pentru The Post de Jeremy Freeman, un cititor de buze criminalistic din Londra, care s-a născut surd și timp de 16 ani a servit ca martor expert certificat de University College London pentru justiție, poliție și jurnaliști.

Deși numele lui Harris nu a fost inclus în transcrierea lui Freeman, nu este clar despre cine altcineva ar fi putut să fie conversația.

Freeman a spus că nu a detectat „nicio tensiune” între Obama și Biden, așa cum s-a speculat în comentariile virale din cauza faptului că Obama a clătinat din cap la un moment dat.

Sursele democrate au fost dicizate atunci când au fost întrebate despre traducere – unii spunând că cred că a fost o interpretare onesta a stării cursei din 2024, iar alții exprimând o neîncredere atât de puternică încât au pus sub semnul întrebării acuratețea scenariului.

„De la început, a existat o îngrijorare larg răspândită că Harris nu a fost o alternativă puternică la Biden, care în mod clar era o navă care se scufunda. Atât de mult [încât] mai mulți membri ai Camerei au propus ideea unei convenții deschise sau a scoaterii lui Harris de pe buletinul de vot odată cu Biden”, a spus o sursă democrată.

„Democrații l-au jefuit pe Peter pentru a-l plăti pe Paul și acum sunt blocați pe o navă care se scufundă”

Purtătorul de cuvânt al lui Biden, Andrew Bates, a ironizat: „Un „expert în citirea buzelor”? Ghicitorul tău obișnuit de dreapta a parasit functia? Doar președintele Biden și președintele Obama știu ce au discutat, dar cu siguranță nu a fost asta.”

O sursă apropiată lui Obama nu a negat traducerea, dar a spus: „Numai președintele Obama și președintele Biden știu ce au discutat ieri. Orice afirmație altfel este ridicolă.”

Doi foști oficiali Biden de la Casa Albă care lucrează pentru a susține candidatura lui Harris, între timp, au declarat pentru The Post că au fost uimiți de transcriere și s-au îndoit că ar putea fi exactă ”

Harris, în vârstă de 59 de ani, a crescut în sondaje la scurt timp după ce l-a înlocuit pe Biden drept candidat democrat împotriva fostului președinte Donald Trump, dar de atunci a scazut în sondajele critice de stat-swing.

Media RealClearPolitics a sondajelor recente arată că Harris este în urma lui Trump , în vârstă de 78 de ani, în Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord și Pennsylvania. Republicanul a depășit sondajele de la fiecare dintre ultimele două alegeri prezidențiale.

Biden a refuzat inițial să se retragă și a susținut că a câștigat nominalizarea cu mai mult de 14 milioane de voturi și doar o opoziție simbolică în concursurile de nominalizare de stat la începutul anului.

În cele din urmă, a decis să renunțe și să o susțină pe Harris, pe fondul presiunii crescânde din partea democraților care i-au pus sub semnul întrebării acuitatea mentală, după ce s-a străduit să-și articuleze pozițiile într-o dezbatere din 27 iunie cu Trump.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi a contribuit la conducerea acestei revolte, subliniind sondajele sumbre care arată că Biden i-ar putea condamna pe democrați – în timp ce un prieten al lui Obama, actorul George Clooney, a scris un articol de opinie în New York Times în care își detaliază preocupările sanatatea lui Biden.

Pelosi, în vârstă de 84 de ani, a participat și ea la slujba comemorativă de trei ore a maratonului matriarhului Kennedy, lângă Casa Albă.

Ea și Biden nu au mai vorbit de când Pelosi l-a ajutat pe președinte să se retragă, iar Biden a părut la un moment dat să tresară în timpul declarațiilor ei, în timp ce l-a salutat pe actualul președinte, Obama și pe fostul președinte Bill Clinton, care au fost și ei prezenți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră