Biden este „mândru să primească Finlanda în NATO”

04 Apr 2023
Biden este „mândru să primească Finlanda în NATO”

Președintele american Joe Biden a declarat într-o declarație „Suntem mândri să primim Finlanda în NATO”, scrie La Repubblica

Este "cel mai rapid proces de ratificare din istoria modernă a NATO. Aştept cu nerăbdare să întâmpin cât mai curând posibil Suedia ca stat membru şi încurajez Turcia şi Ungaria să încheie fără întârziere procesul de ratificare", a adăugat el.

Stoltenberg: „Putin a eșuat, agresivitatea și intimidarea nu plătesc”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că „Președintele Putin a vrut să închidă ușa NATO, astăzi demonstrăm că a eșuat și că agresiunea și intimidarea nu funcționează. În loc de mai puțin, NATO a realizat contrariul și ușa noastră rămâne ferm deschisa” a spus Stoltenberg în cadrul conferinței de presă cu președintele finlandez, Sauli Niinisto.

„De astăzi, 31 de steaguri vor arbora împreună, ca simbol al unității și solidarității noastre. Aderarea la NATO este bună pentru Finlanda , pentru securitatea Nordului și a NATO în ansamblu. De astăzi Finlanda va fi acoperită de garanția de securitate a NATO a Articolul 5, care spune că un atac asupra unui aliat va fi un atac asupra tuturor aliaților”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră