Biden: americanii care fac vaccinul anti-Covid în această iarnă vor primi reduceri de 20 de dolari la produsele alimentare

23 Noi 2022
Biden: americanii care fac vaccinul anti-Covid în această iarnă vor primi reduceri de 20 de dolari la produsele alimentare

Casa Albă oferă reduceri la produse alimentare americanilor care primesc noul rapel bivalent Covid într-o încercare disperată de a stimula adoptarea vaccinului, scrie DailyMail

Persoanele care fac vaccinul specific Omicron vor primi o reducere de până la 20 dolari pentru cumpărăturile lor în această iarnă.

Această măsură vine pe fondul unei crize inflaționiste în creștere care a dus la creșterea prețului bunurilor de uz casnic. Un raport recent al American Farm Bureau  a constatat că cina de Ziua Recunoștinței din acest an va costa cu 20% mai mult decât anul trecut.  

Noul stimulent vine înaintea unei potențiale creșteri a cazurilor de Covid și a spitalizărilor în această iarnă, care ar putea pune presiune asupra spitalelor deja supraîncărcate.

Lucrătorii din domeniul sănătății se confruntă deja cu cel mai grav focar de gripă din ultimii 10 ani  și cu admiteri cauzate de virusul răcelii comune – ambele creșteri fiind puse pe seama blocajelor care suprimă imunitatea oamenilor la infecțiile sezoniere.

Lansarea vaccinului bivalent anti-Covid-19 a fost lentă până acum, puțin peste 11% dintre americanii eligibili în vârsta de cinci ani și peste și-au suflecat mânecile pentru injecție.

Acest lucru contrastează cu Danemarca și Norvegia, care nu mai oferă vaccinuri persoanelor care nu sunt seniori, în timp ce Suedia a spus că doar cei peste 18 ani ar trebui să facă vaccinul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră