Președintele Biden poate fi cel mai puternic om din lume, dar acest lucru nu i-a permis sa întrerupă ceremonia și nu i-a asigurat un loc în primul rând la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a de luni la Londra, scrie New York Post.
Președintele și prima doamnă Jill Biden s-au așezat pe al 14-lea rând în timpul slujbei de la Westminster Abbey la care au participat 2.000 de invitați, inclusiv aproximativ 500 de președinți, regi, prinți și prim-miniștri ai lumii.
Poate că s-a luat în considerare faptul că cuplul american a fost printre puținii demnitari cărora li s-a acordat permisiunea de a călători cu propria lor limuzină prezidențială, poreclită „The Beast”, din motive de securitate.
Majoritatea celorlalți lideri, inclusiv prim-ministrul canadian Justin Trudeau, au fost aduși la înmormântare cu autobuze din cauza securității stricte și a restricțiilor rutiere în vigoare în Londra.
Folosirea propriului transport a însemnat că cei doi Biden au ajuns, aparent, mai târziu decât era programat, după ce au fost prinși în traficul oprit, a raportat The Guardian.
Odată ce au ajuns în cele din urmă în afara Westminster, președintele și prima doamnă au fost forțați să aștepte să-și ia locurile, astfel încât să nu întrerupă înmormântarea coregrafiată minuțios.
Cuplul a trebuit să aștepte pentru scurt timp la ușile bisericii, în timp ce o procesiune de deținători ai Crucii George și Victoria - cei distinși cu cea mai înaltă onoare militară - se îndrepta spre mănăstire.
Biden s-a așezat în spatele președintelui polonez Andrzej Duda și în fața primului ministru al Republicii Cehe Petr Fiala, conform planului de locuri publicat luni. Jill Biden a stat lângă președintele Elveției, Ignazio Cassis.
Mai sus în ordinul ierarhic erau liderii țărilor din Commonwealth și cei care încă îl consideră pe monarhul Regatului Unit șeful lor de stat.
Trudeau, premierul australian Anthony Albanese și prim-ministrul Noua Zeelandă Jacinda Ardern au primit locuri mai importante în interiorul mănăstirii decât Biden.