Belarus: Ministrul de Externe Vladimir Makei a murit „subit”

26 Noi 2022
Belarus: Ministrul de Externe Vladimir Makei a murit „subit”

În funcție din 2012, Vladimir Makeï urma să se întâlnească luni cu omologul său rus Serghei Lavrov. Motivele morții sale sunt necunoscute, scrie Le Figaro.

Ministrul de externe al Belarus Vladimir Makei a murit la vârsta de 64 de ani, a informat sâmbătă (26 noiembrie) agenția națională de știri Belta. „Ministrul de Externe Vladimir Makei a murit brusc”, a relatat Belta. El ocupase funcția din 2012. Motivele morții sunt încă necunoscute.

Vladimir Makeï a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) - o alianță militară a mai multor state post-sovietice - la Erevan la începutul acestei săptămâni și urma să se întâlnească luni (28 noiembrie) cu omologul său rus Serghei Lavrov.

O încercare de a îmbunătăți relațiile belarus-occidentale

Înainte de alegerile prezidențiale și protestele masive antiguvernamentale care au avut loc în Belarus în 2020, Vladimir Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și a fost critic la adresa Rusiei. Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc poziția după ce au început protestele, spunând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

Suntem șocați de informația cu privire la moartea șefului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus Vladimir Makeï”, a postat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe canalul său Telegram. Condoleanțe oficiale vor fi publicate în curând ”

Alte stiri din Externe

Ultima oră