Baloane și OZN-uri: Biden se angajează să „doboare” orice obiect aerian care amenință securitatea SUA

16 Feb 2023
Baloane și OZN-uri: Biden se angajează să „doboare” orice obiect aerian care amenință securitatea SUA

Președintele SUA a mai indicat că intenționează să vorbească cu președintele Xi Jinping, scrie Le Figaro.

Joe Biden a declarat joi, 16 februarie, că va emite ordinul de a „doborî” orice obiect aerian care amenință securitatea Statelor Unite. Dacă vreun obiect (zburător) reprezintă o amenințare pentru siguranța americanilor, îl voi doborî”, a spus președintele SUA într-o adresă televizată, prima de când SUA a doborât un balon chinezesc și trei obiecte zburătoare neidenificate.

Președintele american intenționează să discute cu omologul său chinez Xi Jinping, dar nu își va cere scuze pentru doborarea unui balon chinez care a intrat în spațiul aerian al Statelor Unite. „ Nu vrem un nou Război Rece ” și „ vom continua să vorbim cu China ”, a spus el. „ Sper să pot vorbi cu președintele Xi și să ajung la fundul acestei chestiuni, dar nu îmi cer scuze pentru doborarea acestui balon ”, a adăugat el.

Totuși, el a recunoscut, la fel ca și alți oficiali americani, că „nimic pentru moment” nu a arătat că cele trei „obiecte” recent distruse erau „legate de programul chinez de baloane de spionaj și nici că ar fi dispozitive de supraveghere din altă țară”.

„Aceste trei obiecte sunt probabil legate de companii private, activități de agrement sau instituții de cercetare științifică”, a spus președintele american.

"Obiecte"

„Nu avem dovezi că a existat o creștere bruscă a numărului de obiecte pe cerul american”, a spus el, „dar le vedem mai mult” din cauza în parte unei schimbări în setările radarelor.

Președintele susține că a cerut administrației sale să întocmească un „inventar mai bun” al obiectelor zburătoare de pe cerul american și indică că a stabilit un dialog cu aliații Statelor Unite asupra programului de spionaj pe care China îl conduce potrivit acestuia. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră