Avioane de vânătoare americane interceptează din nou avioane rusești în apropiere de Alaska

17 Feb 2023
Avioane de vânătoare americane interceptează din nou avioane rusești în apropiere de Alaska

Aeronava se afla încă în spațiul aerian internațional. Aceasta este a doua interceptare într-o săptămână, scrie Le Figaro.

Avioanele de vânătoare americane au interceptat, pentru a doua oară în această săptămână , patru avioane rusești în apropiere de Alaska, a anunțat marți (14 februarie) Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (Norad).

Această interceptare „de rutină” a aeronavelor rusești, inclusiv modele de bombardier greu Tu-95 și avioane de vânătoare Su-30 și Su-35, a avut loc marți, a spus Norad într-un comunicat.

Un avion aproape de spațiul american

Aceasta este o operațiune constând în escortarea unei aeronave potențial rivale considerate prea aproape de un spațiu aerian sau care a intrat în acesta. Avioanele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu au intrat în spațiul aerian suveran al SUA sau al Canadei ”, a adăugat el.

O operațiune de interceptare fusese deja efectuată luni, 13 februarie, cu privire la patru avioane rusești în apropierea Alaska. Operațiunea de marți nu are nicio legătură cu celesă fi trei obiecte zburătoare neidentificate care au fost doborâte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră